28 april is het zover: het openingsweekend van de stadsoase Amsterdam Roest is officieel aangebroken. Op zaterdag, zondag en maandag wordt de heropening van de creatieve vrijplaats op passende wijze gevierd. Daarna gaat Roest vol enthousiasme het nieuwe, zonnige seizoen in.

De eerste dag van het openingsweekend, zaterdag 28 april, is iedereen vanaf 12:00 uur welkom om de start van het nieuwe roestige seizoen te komen vieren. Dat gaat geheel op kunstige, roestige wijze! Op de zaterdag is er onder andere Livepainting van Zender, S.N.A.R, Steven Sikkens, Olaf (Fresh Cotton), De Olifants, Lot Madeleine, Mich en Tom Kraanen, met visuals van superelectric. Elke 2 weken neemt een andere creatieve geest Roest over, maar dit weekend is er een showcase van het aankomende jaar te zien met Michel Willemsen, Stefan Ormeling, Charly Roussel, Terence Brevé, ilja Keizer & illustratrice Nouch van platform Van Roedel, INImovement met o.a. Roi Oosterbeek, Tom Kraanen, Steven Sikkens en Onno Lolkema. Ook in 3d valt er heel wat te beleven met beelden van Ap Esenbrink, Naadartworks & Studio Hieperdepiep, Andrea Dröes, Papa Adama en Maja Markovic. Deze dag kun je niet alleen kijken, maar ook luisteren naar optredens van BeatUnique on Hang Drums, een optreden van Box the Beat en de vierkoppige jazzband Canvas Roussel. Er is ook een kleine markt met outfits van StreetUnique en Tututale. De veelzijdigheid wordt compleet met onder andere I Vitelloni, de kleinste bioscoop van Nederland. Happy Hooping Holland is aanwezig om lekker actief rond te draaien, of je kunt jezelf voorzien van een nieuwe look bij kapperscollectief Vagabond. De laatste drie hoogstandjes blijven het hele weekend hangen!

Zondag is het tijd voor een vervroegd Koninginnedaggevoel op het Alternatief, dat deze keer dan toch echt gaat plaatsvinden. Het Alternatief is een veelzijdig evenement met muziek, cultuur, sport, spel, een markt… en nog veel meer. Iedereen is welkom om alles te beleven: dansen op het strand met een selectie van acts Caspar en Gijs van Onsbrons, Dollkraut en The Bodacious Few. Of je leeft je uit in de stille disco, met muziek van onder andere Simon Weiss en Kraak noch Smaak. Een zanger -en- liedjesschrijverspodium staat klaar: Berend Bonsema uit Antwerpen, Alberto Carrasco met gitaar en Little Darling maken zich bij de camper kenbaar aan Amsterdam! Behalve muzikaal vermaak, kun je ook cultuur snuiven. Geheimschrijvers gaat textueel te keer. Samen met Ome Ad maken zij van een toekomst een spektakel met ‘Warempel, Het Orakel’. De creatieve borduursels van Tegendraads vliegen je om de oren, evenals de zoete muziek van Radio Romantiek. Leef je uit in sport en spel met lasergame, kuub, frisbee, volleybal, Dru Yoga en hoelahoepen. Last but not least: een derdehands “hipster” markt om je vintage hart op te halen.

Op maandag is de koningin echt jarig en dan komt het crowdsourced festival van Nederland, Magneetfestival, langs bij Roest met Magneetlab. Nieuwe talentvolle bands laten van zich horen. Denk aan Phantom Four, Crappy Dog, L.T.S en The Don’t Touch My Croque-Monsieurs.

Tot ziens bij Amsterdam Roest!

Amsterdam Roest, de opening: http://www.facebook.com/events/414754631872542/
Het Alternatief: http://www.facebook.com/events/182905281827013/
Magneet Festival: https://www.facebook.com/events/138770582918431/