annekevangiersbergenOp 23 maart verscheen The Diary, een dubbel conceptalbum van componist Arjen Lucassen en zangeres Anneke van Giersbergen, dat wereldwijd door InsideOut Music is uitgebracht onder de naam THE GENTLE STORM. De succesvolle release en eerste reeks optredens vormen de aanleiding voor meer shows dit najaar in Nederland.
 
Onder leiding van frontvrouw Van Giersbergen trad The Gentle Storm afgelopen maand onder meer op in Amsterdam, Parijs en Londen. De live band is samengesteld uit enkele van de beste metalmuzikanten van Nederland. Zelfverklaard kluizenaar Lucassen is niet mee op tour.
Komende zomer staan Anneke en The Gentle Storm op vele festivals in binnen- en buitenland. In oktober en november volgt een tweede ronde door Nederland. De voorverkoop start vandaag.
 
Anneke hierover: “Tot nu toe verloopt de tour fantastisch. Overal waar we komen zijn de zalen vol en de reacties super positief. Het publiek lijkt een beetje overdonderd, dat is heel leuk om te zien. Dit najaar gaan we negen extra optredens in Nederland geven, ik kijk er ontzettend naar uit.”
 
ANNEKE VAN GIERSBERGEN presenteert THE GENTLE STORM najaarstour:
 
03 OKT Mezz, Breda
09 OKT Vera, Groningen
10 OKT DRU Cultuurfabriek, Ulft
17 OKT FemME Festival, Eindhoven
13 NOV Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer
14 NOV Poppodium Atak, Enschede
19 NOV Poppodium Nieuwe NOR, Heerlen
20 NOV P60, Amstelveen
21 NOV Podium ‘t Beest, Goes