Mogen we al thrashmetal legendes zeggen? Jawel toch? De Canadese band Annihilator draait inmiddels al een kwart eeuw mee in de metalwereld. De band van Jeff Waters explodeerde uit het niets met het geweldige debuut ‘Alice in Hell’ in 1989. Nog steeds wordt dat album als één van de absolute mijlpalen in de thrash gezien. Maar Annihilator heeft er meer. ‘Never, Neverland’ (1990) bijvoorbeeld. Of ‘Set The World On Fire’ (1993).

Maar vergane glorie? Dat kan je van Annihilator niet zeggen. Hoewel melodieuze thrash en speedmetal de hoofdmoot blijft, is door de jaren heen de snelheid opgeschroefd en de productie vetter aangezet. En zo bewijzen albums ‘Annihilator’ (2010) en ‘Feast’ (2013) weer een return-to-form zijn. Wij zijn dan ook blij dat deze live-machine (want dat zijn ze nu nog steeds) weer eens terugkomt naar 013!

Als supports neemt Annihilator twee bands mee. Het Australische Harlott is zelf ook niet vies van wat lekkere thrashmetal, terwijl het Amerikaanse Archer zich wel raad weet met old-school heavy metal met hardrock invloeden.

Wanneer: woensdag 4 november
19:00 uur: deuren open
20:00 uur: Harlott
20:45 uur: Archer
21:45 uur: Annihilator

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.