unnamedHet Leeuwarder metalfestival Into the Grave 2016 kan terugkijken op een geslaagde zesde editie. Op vrijdag sloot de Amerikaanse thrashmetallegende Slayer de eerste dag met een knaller af en op zaterdag deden diverse metalbands, waaronder Kreator, Exodus en Carcass, dat nog eens dunnetjes over. De organisatie heeft inmiddels de eerste naam voor de editie van 2017 bekend gemaakt: de Zweedse/Canadese melodische deathmetalband Arch Enemy. Weekendkaarten zijn nu in de verkoop.

De Zweedse (en tegenwoordig ook Canadese) formatie Arch Enemy gaat al jaren mee als één van de grotere namen in de melodische deathmetalscene. Met albums zoals Wages of Sin (2001), Anthems of Rebellion (2003) en Doomsday Machine (2005) en met brulboei Angela Gossow als gezicht van de band gooide Arch Enemy hoge ogen onder metalfans uit de hele wereld.

Sinds 2014 staat frontvrouw Alissa White-Glutz aan het roer en op de plaat War Eternal (2014) bewees ze dat ze niet onderdoet voor Gossow als het gaat om show- en gruntcapaciteiten. Met de levendige optredens en pakkende metal is Arch Enemy een graag geziene gast op festivals en dat geldt ook voor Into the Grave.

Into the Grave 2017 zal op 11 en 12 augustus 2017 plaatsvinden. Een weekendticket kost 45 euro (exclusief servicekosten). Voor het weekend zijn er nu ook early-bird tickets beschikbaar. De eerste 1000 weekendtickets kosten 35 euro (exclusief servicekosten). Tickets koop je hier: http://www.ticketmaster.nl/event/171541