Afgelopen dinsdagavond in een drukbezochte Melkweg speelde Asking Alexandria de zaal nog helemaal plat. Zaterdag 8 juni zal de band van frontman Danny Worsnop op het Jera On Air festival in Ysselsteyn spelen. Want nadat de organisatie van Jera On Air er eerder al in slaagde om A Day to Remember, Cancer Bats en The Ghost Inside vast te leggen, zorgt het met Asking Alexandria nu wederom voor een prachtige toevoeging aan het festival.

Met de komst van de Britse metalcore band is de koek echter nog lang niet op. Ook Funeral for a Friend, de meer dan succesvolle band uit Wales, is 8 juni aanstaande in Ysselsteyn van de partij.

Asking Alexandria komt dit jaar nog met een derde studioalbum. Na de twee eerdere uiterst goed ontvangen albums, Stand up and Scream en Reckless & Relentless, zijn de verwachtingen omtrent het nieuwe werk hooggespannen. Niet dat de mannen van Asking Alexandria daar wakker van liggen overigens. De nog jonge band (2008) stond al op immense podia als die van Groezrock en het prestigieuze Download Festival. Om nog maar niet te spreken over de honderden zalen die het vijftal uit Yorkshire al uitverkocht én plat speelde. Ze zijn dus gedegen voorbereid op een uitzinnige meute zaterdag 8 juni in Ysselsteyn.

Een award voor ‘Best British newcomer’ en zelfs eentje voor ‘Best British Band´. Wereldwijde tournees met onder andere Iron Maiden en Linkin Park. Het moge duidelijk zijn dan Funeral for a Friend een meer dan gevestigde naam is. Twaalf jaar geleden werd de post-hardcore band opgericht in het zonder twijfel idyllische Welshe Bridgend. In 2013 zijn we inmiddels vijf zeer gewaardeerde albums en talloze liveshows verder. Nog deze maand komt album nummer zes, ‘Conduit’, uit. Op 8 juni zullen ze in Ysselsteyn eens te meer laten zien wat ze in hun mars hebben tijdens het Jera On Air festival.

Early Bird tickets Jera On Air uitverkocht
De organisatie van Jera On Air wist maandagavond te melden dat de Early Birds-tickets uitverkocht zijn. De kaartjes tegen gereduceerde prijs vlogen als warme broodjes over de toonbank. Vanaf vandaag zijn kaartjes voor het festival, voor zowel vrijdag 7 juni als zaterdag 8 juni, te koop via de officiële website: www.jeraonair.nl.