pukkelpopMet Atomic Bomb! The Music of William Onyeabor halen we iets geheel exclusiefs naar de Pukkelpopweide. Leden van o.a. Hot Chip, LCD Soundsystem, Sinkane en The Rapture slaan de handen in elkaar om een ode te brengen aan de opzwepende sounds van cultfiguur William Onyeabor. Deze Nigeriaanse producer en muzikant wordt met zijn mix van disco, funk en afrobeat wel eens beschouwd als de Afrikaanse neef van Giorgio Moroder. Samen met enkele bekende gastmuzikanten tekenen ze nu al voor een van de broeierigste shows van het festival.
Even hard zweten wordt het op de aanstekelijke tonen van het Australische Cut Copy. Ze veroverden een tijd geleden de radio met ‘Hearts on fire’ en zijn terug met een nieuw album ‘Free your mind’. Een titel die 100% Pukkelpop ademt.
We zijn ook blij met de terugkeer van Refused-zanger Dennis Lyxzén. Samen met zijn nieuwe band INVSN laat hij ons deze keer proeven van de donkerste postpunk. Een aanrader.
En aan het mooie rijtje Belgen voegen we vandaag ook Yuko toe. De Oost-Vlamingen laten je in de Wablief?! genieten van hun sprankelende, hartverwarmende geluid.
 
En we melden ook even deze kleine programmawijziging: het Pukkelpopconcert vanAmatorski is verplaatst van zaterdag 16 augustus naar donderdag 14 augustus. Het geheimzinnige FKA Twigs maakt dan weer de omgekeerde beweging en speelt nu op zaterdag in plaats van donderdag.

DONDERDAG 14 AUGUSTUS
Atomic Bomb! The Music of William Onyeabor, Cut Copy, INVSN

ZATERDAG 16 AUGUSTUS
Yuko


Er zijn enkel nog kaarten voor donderdag 14 augustus met o.a. Editors, Outkast, Deadmau5 en Disclosure. Tickets zijn te koop via www.pukkelpop.be en Proximus Go for Music.