awash_promofotoDe semi-akoestische poprockband Awash presenteert op zaterdag 20 april hun debuutabum ‘Turn The Lights’. De officiële release is ’s avonds om 21.00 uur in de Watertoren in Breda. Diezelfde dag geven de vijf Muzikanten uit Breda en Tilburg een aantal instore optredens in verschillende platenzaken in Nederland. Awash timmert al jaren aan de weg en stond onder meer op Breda Barst, in het voorprogramma van James Walsh (Starsailor) en gaf meerdere optredens op de nationale radio (3fm, radio 2).

Het album is zelf geproduceerd en gemixed. ‘Turn The Lights’ kan worden gezien als een dagboek, nummers geschreven in de trein, gedachten op weg naar een bestemming. Een zoektocht naar geluk. Guido Aalbers heeft meegeholpen bij het mixen van het nummer ‘Unjustified’. Tom Sikkens (Daybroke) heeft een bijdrage geleverd aan het arrangeren van het titelnummer ‘Turn the lights’. De mastering is verzorgd door Andy Baldwin, die dit o.a. voor The Who’ heeft gedaan. Awash: “We hebben als band erg hard moeten werken om dit album in eigen beheer voor elkaar te krijgen, we wisten dat het niet makkelijk zou zijn. Dit maakt 20 april alleen maar specialer”.

Record store day
Awash heeft een drukke dag op 20 april, ze hebben de eer om mee te mogen doen in de landelijke programmering van Record store day. Dit unieke evenement vindt plaats in meer dan 2000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa en Japan en is hiermee het grootste en tegelijk het meest intieme muziekevenement ter wereld. Die dag zal Awash diverse platenzaken in Nederland verrassen met een akoestisch instore optreden. Dit zal allemaal samengaan met het presenteren van een limited pre-release editie van hun album ‘Turn The Lights’ dat naast de officiële release ’s avonds als collectors item wordt aangeboden.

Release party op speciale locatie
Dezelfde dag, zaterdagavond 20 april, sluit Awash de dag af door hun debuutalbum officieel te releasen om 21.00 uur in de Watertoren (Speelhuislaan) Breda. Awash: “We zijn heel blij dat het ons gelukt is om deze fantastische locatie te kunnen reserveren, onze Ep presentatie hebben we in een winkel gedaan, dat was ook erg gaaf. Nu in een de watertoren met een volwaardig album, we kunnen niet wachten”.

Belangstellenden die zeker willen zijn van een limited pre-release edition van de cd kunnen op genoemde datum naar de Velvet Music Store komen voor een instore optreden. Die avond om 21.00 uur wordt in de Watertoren in Breda afgesloten met de officiële release van ‘Turn The Lights”.