Het Servische EXIT Festival heeft opnieuw een lading namen bekendgemaakt voor de editie van 2011. Samen met de namen die in de afgelopen weken zijn toegevoegd aan de line-up benadrukken zij opnieuw de diversiteit van het festival.

Op het hoofdpodium komen twee diva’s: de Brits/Sri Lankese M.I.A. en de AmerikaanseSantigold, die beide een mix brengen van electro, hiphop en andere muziekstijlen. Naast hen zal ook de Amerikaanse punkrockband Bad Religion het hoofdpodium betreden. ’s Nachts na tweeën staat de Main Stage altijd in het teken van drum ’n bass, dubstep en hiphop. Hiervoor zijn S.P.Y. + MC StaminaDanny Byrd + MC Dynamite,Digital Soundboy System en DJ Muggs (de DJ/producer van Cypress Hill) toegevoegd aan het programma.

Ook voor de imposante Dance Arena zijn er nieuwe namen. Vanuit Londen komt het electro duo Groove Armada en ook uit Engeland komt rising star Maya Jane Coles. Verder is er de samenwerking Better Lost Than Stupid, bestaande uit DJ’s Martin Buttrich, Davide Squillace en Matthias Tanzmann.

LINE UP TOT NU TOE:
Arcade Fire, Pulp, Jamiroquai, Portishead, Grinderman, M.I.A., Bad Religion, House Of Pain, Santigold, Magnetic Man, Underworld, deadmau5 (unhooked), Groove Armada, Fedde le Grand, Tiga, James Zabiela, Digitalism live, DJ Sneak, Paul Kalkbrenner, Joris Voorn, Steve Aoki, Carl Craig, Marco Carola, Better Lost Than Stupid, Joachim Garraud, Gramophonedzie, tINI, Maya Jane Coles, Union, Beirut, Hadouken!, Go Back To The Zoo, Kreator, S.P.Y. + MC Stamina, DJ Danny Byrd + MC Dynamite, Digital Soundboy System, DJ Muggs, Jinx, Darkwood Dub, S.A.R.S., Petrol, Partibrejkers, Svi na Pod, Killo Killo, The Good Guys, Kandzija, IrieFM, Ringispil

TICKETS:
Tickets zijn te koop via www.exitfest.nl

OVER EXIT:
Het Servische EXIT Festival is van 7 tot en met 10 juli gastheer voor meer dan 400 optredens. EXIT is ontstaan vanuit jongerenbewegingen die protesteerden tegen het beleid van de toenmalige president Milosevic en is uitgegroeid tot een internationaal festival van faam, met meer dan 10.000 bezoekers uit West Europa en artiesten uit de hele wereld. De locatie van het festival is onovertroffen, in en rond het 19e eeuwse Petrovaradin fort aan de oevers van de Donau met uitzicht over de Servische stad Novi Sad. De 20 podia worden verbonden door oude klinkerwegen, wallen en tunnels. Een wandeling door het mystieke fort is als een reis door een magisch wonderland. Met een zeer divers aanbod van muziekstijlen (rock, dance, indie, latino, reggae, electronica, chill-out, Balkan folk en meer) biedt EXIT vier dagen topentertainment. De combinatie met het prachtige weer en de unieke atmosfeer maken EXIT ideaal voor de veeleisende festivalganger.

Voor en na het festival zullen Novi Sad en Belgrado in het teken staan van verschillende festiviteiten. Zo kunnen de festivalgangers meer van Servië ontdekken dan alleen het Petrovaradin Fort en langer de warmte van de Servische mensen ervaren. Een trip naar EXIT is een complete vakantie: avontuur en festival ineen!

– http://www.exitfest.nl
– http://www.facebook.com/exitfestnl
– http://www.twitter.com/exitfestnl