Een bijzonder dubbelconcert van Haagse iconen Barry Hay en Di-Rect in het kader van de Paard 40 jubileumviering.

In 2012 is Barry Hay gestart met zijn nieuwe band Barry Hay Flying V’s, bestaande uit een club van 4 jonge muzikanten en Barry zelf op kop. Nederlands beroemdste rocker is bij iedereen bekend als de zanger van Golden Earring, de meest succesvolle rockband van Nederland die furore maakte met hits als Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles. Met meer dan 30 gouden platina albums en ruim 60 hits van de Golden Earring is hij een rocker pur sang. De band heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig een internationale sterrenstatus. Barry Hay Flying V’s spelen dan uiteraard ook de grootste hits van de Golden Earring, maar weten daarnaast door middel van een wervelende show diverse briljante en originele covers te brengen en komen ze verrassend uit de hoek met een aantal eigen liedjes. Barry Hay is al meer dan 35 jaar een rasechte artiest en ondanks dat hij zijn hart nog altijd bij de Golden Earring heeft liggen, zal hij nu dus ook solo langs alle festivals gaan. Barry zal met zijn nieuwe band een energieke rock georiënteerde live show neerzetten die erop gericht is het publiek omver te blazen van enthousiasme.

Di-Rect is sinds hun oprichting al kind aan huis bij Paard van Troje en wist keer op keer de zaal weer helemaal mee te krijgen. Dat de band een heel erg warm hart toedraagt aan dit Haagse podium, kwam pasgeleden tot uiting. Naar aanleiding van de actie “PAARD TE KOOP” kwamen ze met de vraag: “is de rookruimte ook te koop?” Hiermee werd de band gelijk grootaandeelhouder van de foyer.

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Sam Holden is tijdens de Haagse Iconen Deel II ook aanwezig en zal het voorprogramma verzorgen.

Wanneer: woensdag 31 oktober 2012
waar: Paard Den Haag
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 19:30 uur