Caro Emerald, Within Temptation, Frank Boeijen & Band en Di-rect zijn toegevoegd aan de line-up van Bavaria Open Air. Het Brabantse openluchtfestival, dat dit jaar voor de derde keer plaats vindt en zich afspeelt op het terrein van bierbrouwerij Bavaria in Lieshout, heeft daarmee de line-up nagenoeg compleet. In mei wordt de laatste grote act bekend gemaakt. De beide festivaldagen zullen geopend worden door twee nog nader te bepalen lokale acts. Bavaria Open Air vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 augustus, de voorverkoop start 1 april.

Zangeres Caro Emerald is momenteel herstellende van een operatie aan een poliep op een van haar stembanden. Daardoor kan ze tot en met mei van dit jaar geen optredens geven, maar tegen de tijd dat Bavaria Open Air plaats vindt zal ze volledig hersteld zijn. Vanwege de zwangerschap van zangeres Sharon den Adel treedt Within Temptation de komende tijd niet op. Een van de eerstvolgende shows van de band zal daarom die op Bavaria Open Air zijn. In maart komt wel zoals gepland het nieuwe album van de Tilburgers uit. Frank Boeijen scoorde grote hits in de jaren ’80 met nummers als ‘Kronenburg Park’, ‘Linda’ en ‘Zwart Wit’. Vorige maand verscheen zijn nieuwe album ‘Genade’.  De Haagse band Di-rect verblijft momenteel in Oostenrijk om aan opnames voor een nieuw album te werken.

Voorverkoop
De organisatie van Bavaria Open Air hanteert dezelfde toegangsprijzen als in 2010, ondanks de BTW-verhoging van 19%, die per 1 juli van dit jaar wordt ingevoerd. Vanaf vrijdag 1 april zijn er zowel dagkaarten als combitickets verkrijgbaar. Een ticket voor zaterdag 27 augustus kost € 45,- en voor zondag 28 augustus € 35,-, de prijs voor een passe-partout  bedraagt  € 70,-.  Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en/of bij een aantal regionale voorverkoopadressen.  Op www.bavariaopenair.nl is meer informatie over de ticketverkoop en het festival in zijn algemeen te vinden.

Over Bavaria Open Air
Bavaria Open Air behoort al sinds de eerste editie tot de grootste festivals van Nederland. In 2009 vonden 16.000 popliefhebbers hun weg naar Lieshout, in 2010 telde het festival 22.000 bezoekers. De organisatie van het tweedaagse popfestival verwacht de groei in 2011 voort te kunnen zetten.