Breda Barst logo-01Het vrij toegankelijke festival Breda Barst heeft de lineup uitgebreid met Drive Like Maria (BE), Rina Mushonga, Sir Yes Sir (BE), Condor Gruppe (BE),  Protection Patrol Pinkerton (BE) en Pure!Soul!Power!. Breda Barst vindt plaats op 14 en 15 september in het Valkenberg Park in Breda.

Drive Like Maria is geen onbekende meer van Breda Barst. De Vlaams/Nederlandse band rockte in 2009 het Valkenberg park al en dat vraagt om herhaling. Tijs Delbeke verdiende zijn muzikale sporen eerder al bij dEUS, Dez Mona en Mauro Pawlowsi, maar bij geesteskind Sir Yes Sir is hij pas echt op zijn plaats. Rauw en hard, maar ook diep, gevoelig en melodisch.

Protection Patrol Pinkerton brengt de knetterende gitaren van The Strokes, de zuiderse twist van Los Campesinos, de knipoog van Arctic Monkeys en de soul van Perfume Genius samen. Een supercatchy indiepopband met good vibrations. Nog een band met ballen: Condor Gruppe is haast een supergroep met leden uit Creature With The Atom Brain, Mauro and The Grooms en Flying Horseman. Maak je op voor een spaghetti-westernproject met psychedelische, obscure en instrumentale muziek uit de jaren zestig en zeventig.

De in India geboren Nederlands-Zimbabwaanse Rina Mushonga betrad 13 jaar geleden de levendige podia van Zimbabwe slechts gewapend met haar gitaar en een handjevol liedjes. Nu heeft ze haar onbevangen intense stem en muziek naar alle windstreken gebracht. Pure!Soul!Power!! is een grote, zeer energieke funk & soul band die zich heeft laten inspireren door grootheden als George Clinton, Sly Stone, James Brown en Prince. Moddervette grooves en swingende funk in combinatie met rap.

Breda Barst is een jaarlijks terugkerend vrij toegankelijk festival in Breda en vindt plaats op 14 en 15 september in het Valkenberg park. Bands die eerder bevestigd werden zijn The Boxer Rebellion, Mister and Mississippi, Mozes and The Firstborn, The Van Jets, The New Shining, Maiden United en Satellite Stories.

Meer informatie vind je op Facebook en de website.