Eindhoven-  De stonerrock/sludge band KOMATSU uit Eindhoven timmert al een tijdje goed aan de weg. Gitarist/zanger Erik van Schenk-Brill heeft onlangs besloten de band te verlaten. Door te stoppen met KOMATSU wil hij tijd vrijmaken voor overige (muzikale) plannen. Ondertussen heeft de band in de persoon van Stephan Quint een waardige vervanger gevonden en kan de band verder werken aan de plannen voor de nabije toekomst.

Begin 2010 is KOMATSU samengesteld uit (ex-)leden van de ervaren rockcity bands SQY, Repomen en The Goods. KOMATSU speelt een mix van stonerrock, metal en sludge en maakt gebruik van samples. In 2010 doet de band slechts enkele optredens in Noord-Brabant en België. De reacties van publiek en pers zijn positief en enkele van haar optredens belandden zelfs in de jaarlijstjes van Nederlandse journalisten als ‘Beste concert van 2010’.

In 2011 start de band in de Pop Ei studio te Eindhoven met de opnames voor de debuut-E.P. Ondertussen verzorgt KOMATSU dat jaar de support voor bands als Lonely Kamel (NOO), Karma to Burn (USA) en speelt het eind mei 2011 tijdens de officiele afterparty van

Queens Of The Stone Age (USA) in de Effenaar.

Na de release van de E.P. raakt alles in een stroomversnelling. De pers in unaniem lovend over de zes tracks tellende geluidsdrager en live maakt de groep steeds meer indruk. KOMATSU gaat de samenwerking aan met SOZ Concerts en in mei 2012 wordt het viertal geselecteerd voor de Popronde 2012. Het was dan ook belangrijk dat de band snel een opvolger voor Erik van Schenk-Brill zou vinden. Stephan Quint is een bekend gezicht binnen de Eindhovense rockscene. Zo speelde hij o.a. in bands als De Vettige Matjes, GodsChosenDealer en Motorbongo. Met laatstgenoemde band won hij onlangs een filmmuziekwedstrijd die georganiseerd werd door het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur (BKKC).

De maanden juni en juli zal KOMATSU gebruiken om haar nieuwe gitarist in te werken. KOMATSU duikt in oktober 2012 de studio in om haar eerste full length studio-album op te nemen. De release van dit album wordt medio januari 2013 verwacht.

Voor meer informatie: www.komatsurock.com