De leden van New York hardcore / metal band Biohazard hebben aangekondigd dat bassist / tweede vocalist Evan Seinfeld de band heeft verlaten.

“Als band hebben we hebben samen een lange geschiedenis, maar het was tijd voor een verandering”, zegt gitarist / mede-oprichter Bobby Hambel. “Wij wensen Evan veel succes.”

Scott Roberts, een goeie bekende van de band, die al bas speelde op de cd Means To An End uit 2005, zal Seinfeld vervangen tijdens de optredens op het Download festival en “de Golden Gods Awards van Metal Hammer in London. Zodra de band terug is van de Europese tour, gaan gitarist/zanger Billy Graziadei en drummer Danny Schuler op zoek naar een definitieve vervanger.

Biohazard heeft net hun nieuwste album opgenomen met producer Toby Wright. Dit is het eerste album in 6 jaar én het eerste album met de oorspronkeiljke lineup sinds State Of The World Address uit 1994. Het album komt dit najaar uit waarna de band op wereldtournee gaat met optredens verspreid over 5 continenten.

“De opnames waren geweldig en we zijn erg trots op het resultaat,” zegt Graziadei. “We kijken ernaar uit om het album aan iedereen te laten horen en om weer op het podium te staan.” “Ik denk dat het een van de beste albums die we ooit hebben gemaakt”, zegt Schuler, “We zijn klaar om te zien wat de toekomst ons brengt.”

Meer info:
http://www.biohazard.com/