De organisatie van Rocking To India is apentrots op de line-up die ze voor elkaar hebben weten te boksen. De uit Enschede afkomstige Birth Of Joy zet een punt achter de line-up voor de zondag van het tweedaags outdoor benefietfestival in Son en Breugel (regio Eindhoven), wat 9 en 10 juli zal plaatsvinden. Eerder werden onder andere The .357 String Band (USA), Denvis and the Real Deal, Gino’s Eyeball (B), The Dirty Denims en anderen bekend gemaakt.

Tekenend is dat deze editie van het festival voor het eerst twee dagen zal beslaan. De zaterdag van het festival zal worden ingevuld door het Eindhovense Zodiak Commune, die de techno- en acid programmering voor hun rekening neemt. De line-up hiervan zal volgende week gepubliceerd worden.

Poprocktrio Birth Of Joy is geformeerd rondom zanger/gitarist Kevin Stunnenberg. De minimale bezetting met verder drums en (scheurend) Combo-orgel zorgt voor een superstrakke en melodieuze rock die zwaar leunt op de Detroit-sound van MC5 en de toegankelijke pop van The Doors. Drummer Bob Hogenelst is een maniakale powerdrummer uit de Keith Moon-school, terwijl GertJan zijn orgeltje opzweept tot een orgasme en Kevin zijn snaren en stembanden teistert alsof zijn leven er van af hangt.

 

Rocking To India is een benefietfestival voor stichting Kindia. De opbrengsten van de eerste editie was onder andere gegaan naar een watervoorziening voor een project voor kinderen met polio. Nog steeds staat India centraal bij Rocking To India! Het festival kent dit jaar twee festivaldagen op zaterdag 9 en zondag 10 juli, waarvan de zaterdag gratis toegankelijk is. Tickets voor de zondag zijn online, via de Free Record Shop en Van Leest te koop voor €12,50. Behalve voor muziek zal er ook een aandacht zijn aan voor graffiti, breakdance en theater.

Meer informatie over het festival en de programmering is te vinden op  www.rockingtoindia.nl