black-boneOp 18 september zal het tweede album van Black-Bone verschijnen getiteld Blessing in Disguise. Op dit album laat de band, bestaande uit Steef van den Bogaard (guitars/vocals), Sven Hompes (bass/vocals) and Jules Eck (drums) horen dat ze ten opzichte van het vorige album enorm gegroeid zijn; de drie twintigers uit Eindhoven hebben het in zich om traditionele rockmuziek een injectie te geven met jeugdig enthousiasme en verse ingrediënten. Het is dan ook niet voor niets dat ze recent getekend zijn door Steamhammer/SPV en dat hun nieuwe album op dit label uit komt. “We zijn een jonge, hardwerkende band en het vooruitzicht om samen te werken met een goed en bekend platenlabel als SPV motiveert ons zelfs nog extra” verklaart Steef van den Bogaard.

In de acht jaar dat de muzikanten elkaar kennen hebben ze al veel bereikt. Ze brachten al eerder een EP en een CD uit en speelden al 220 shows, waaronder festivals als Bospop, Paaspop en supports van Slash, Saxon, Chickenfoot en een Europese tour met Mustasch.

Het nieuwe album is geproduceerd door Peter van Elderen, die we kennen als gitarist en frontman van Peter Pan Speedrock en hij heeft de live sound van de band weten te vatten op de plaat. Het album laat typische rock tracks horen als ‘Loaded – Weighted’, het voor zich sprekende ‘Never Too Loud’, de eerste single  ‘Nothing But History’, het doordenderende ‘You Gotta Nerve’ of het rustige ‘Wrong’ (Stef: “We hebben nog nooit eerder een ballad geschreven, de fans zullen ook verbaasd zijn”) – op alle nummers spat de vakkundigheid van de muzikanten af en is de muzikale ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt duidelijk.  “Hoewel we onszelf zien als een simpele rock ’n’ roll band, heeft onze muziek toch diepgang met veel dynamiek” zegt Sven over het nieuwe album. “En met de hulp van Peter van Elderen zijn we erin geslaagd om onze live sound en energie ook op de plaat vast te leggen”

Op 18 september presenteert Black-Bone het nieuwe album Blessing in Disguise in de Effenaar te Eindhoven.

Bekijk de nieuwe website op  www.black-bone.nl.

RELEASE SHOW
18 September             Eindhoven Effenaar 

TRACKS
Nothing But History
Loaded – Weighted
Suicide (Ain´t No Way Out)
Enemy
Wrong
Never Too Loud
Ashereah
You Gotta Nerve
Wasted Years
Save It For Tomorrow
Believe