cover BBR-Indigo-Blues-profile-picOp 11 september komt Black Bottle Riot met hun nieuwste album III: Indigo Blues. Het album verschijnt in de Benelux via Suburban Records.

III: Indigo Blues is het derde album van Black Bottle Riot. Het is een grillig, intens en persoonlijk album waarop de band bezeten en gedreven klinkt. In de periode na de release van het tweede album Soul in Exile werden de heren muzikaal hechter dan ooit, maar privé eiste het bandleven z’n tol. Teveel drank, verloren liefdes, overleden vrienden en het verlies van werk en zelfs onderdak. Het zorgeloze dat BBR altijd uitstraalde is er vanaf. Totaal onvermijdelijk sijpelden de ervaringen door in de lyrics en de riffs, waardoor III: Indigo Blues meer lading heeft dan de eerdere albums.

III: Indigo Blues werd opgenomen In februari 2015 en portretteert een rockband die je bij je strot grijpt met verschillende gradaties en ontladingen van melancholie. In tegenstelling tot eerdere albums werd de band ditmaal door producer Sebastiaan van Bijlevelt gedwongen tot een minimalistische aanpak: “Tijdens de opnames van onze eerdere albums reden we altijd een vrachtwagen vol met versterkers en gitaren naar de studio, om vervolgens dagenlang sounds te perfectioneren. Bij Sebastiaan hoeven we dat niet te proberen, hij weet de band in de juiste sfeer te krijgen en de songs te laten klinken zoals ze bedoeld zijn. Waar het wringt daar wringt het, en als het pijn doet, dan is dat goed”’ Simon Snel, zanger/gitarist.

Black Bottle Riot heeft zich ontwikkeld, zoveel wordt wel duidelijk met III: Indigo Blues. De band lijkt te zijn verworden tot een personage dat met dit album een therapeutisch verwerkingsproces doormaakt. Er ontstaan gaandeweg rimpels, grijze haren en bloeddoorlopen ogen. Het gaat de band duidelijk niet om schoonheid en perfectie, maar om de rauwe doorleefdheid die de band in de afgelopen twee jaar vormde.

Live presenteert Black Bottle Riot het album op 19 en 25 september, achtereenvolgens in de Plu Fabriek in Nijmegen en Malou Melo in Amsterdam. Vervolgens toert de band in het najaar door Spanje, waarna een tour volgt door de intieme bluesclubs en -kroegen van Nederland.

tour

15 aug – Ronde Weide, Arnhem (try out)

BBR-releaseposter-web