Blackberry Smoke is een country rock band afkomstig uit de stad die country ademt, we hebben het natuurlijk over Georgia. De band stond al in het voorprogramma van bands zoals ZZ Top en Lynyrd Skynard. Daarnaast werd er wereldwijd meegetourd met de Zac Brown Band en bracht zij sinds 2004 vijf albums uit. Het nieuwste album getiteld Holding all the Roses werd begin februari gereleased. Dit album telt 12 gloednieuwe producties die mede geproduceerd zijn door grootheid Brendan O’Brien.

Blackberry Smoke is een country rockband pur sang met uitstapjes naar bluegrass, boogie en hardrock. Kijk jij met weemoed terug op de de hoogtijdagen van bands als Molly Hatchet en 38 Special die Country tot ongekende hoogtes brachten? Dat hoeft niet langer want zoals de band zelf zegt: ‘’ Southern Rock has been the soundtrack of our lives’. Blackberry is een must see voor elke Country/rockliefhebber.

SUPPORT: THE ROAD HOME
Werp eens een blik op het showoverzicht van de gebroeders Christoffel en co en je begrijpt meteen wat deze band het liefst doet: Spelen, spelen en meer spelen. De band is muzikaal geïnspireerd door old-timers Springsteen en Petty aan de ene kant en modernere bands zoals The Gaslight Anthem, Alkaline Trio en Aigainst Me! aan de andere. Een heerlijke mix die live nog meer tot leven komt dan op de sublime Ep’s die de mannen inmiddels al hebben uitgebracht.

Wanneer: dinsdag 9 juni
19:30 uur: deuren open
20:15 uur: aanvang

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.