Bavaria Open Air organiseert in samenwerking met Bavaria en Omroep Brabant de BOA CityTour. Verdeeld over zes afleveringen worden in de aanloop naar Bavaria Open Air op Omroep Brabant TV artiesten gepresenteerd die op 27 en 28 augustus op het Lieshoutse openluchtfestival spelen. De opnames vinden plaats in een drietal nog te bepalen Brabantse cafés waar Bavaria wordt geschonken. Alain Clark, Tim Knol, Waylon en de Björn van der Doelen Energy4All Band zullen de optredens verzorgen. Aan de BOA CityTour is ook een competitie-element verbonden, waarmee een podiumplek op Bavaria Open Air te verdienen is. Bands kunnen zich hier in de komende twee weken voor inschrijven.

Er zijn 120 cafés genomineerd als potentiële  opnamelocatie voor de zes afleveringen van BOA CityTour. Op de speciale site www.boacitytour.nl kan door het publiek gestemd worden en op basis daarvan zullen de drie cafés waar de opnames plaats zullen vinden vastgesteld worden.

Vanaf 16 mei tot 31 mei kunnen bands die mee willen dingen naar een podiumplek op Bavaria Open Air zich aanmelden via de website van het festival www.bavariaopenair.nldoor het uploaden van een filmpje en een biografie. Op 2 juni worden de vier genomineerde bands bekend gemaakt, waarna van iedere band een portret gemaakt zal worden. In de eerste vier afleveringen worden deze portretten onder de aandacht gebracht in de uitzendingen van BOA CityTour, waarna er door het publiek gestemd kan worden. In een van de laatste twee afleveringen wordt de winnaar bekend gemaakt.

Programma Bavaria Open Air
Het programma van Bavaria Open Air ziet er per dag en op chronologische volgorde als volgt uit:
zaterdag 27 augustus: winnaar Bavaria Open Air City Tour; Tim Knol; Kane; Di-rect; Alain Clark; BZB; Within Tempation; UB40

zondag 28 augustus: Björn van der Doelen Energy4All Band; Van Dik Hout; Frank Boeijen  & Band; Jacqueline Govaert; Waylon; Caro Emerald; Loco Loco Disco Show

Op zaterdag gaat het terrein om 12.00 uur open, op zondag om 11.30 uur.

Binnen enkele weken wordt de laatste grote act die op zondag zal spelen bekend gemaakt.

Voorverkoop
De eenmalige kortingsactie van Jumbo supermarkten in Brabant en Limburg is reeds beëindigd. De in de actieperiode gespaarde kortingsvouchers, die recht geven op 50% korting op ieder tweede kaartje, kunnen nog wel gedurende de gehele maand mei ingeleverd worden.  Er zullen geen nieuwe acties meer volgen, kaarten zijn nu nog enkel verkrijgbaar tegen het reguliere tarief. Een ticket voor zaterdag 27 augustus kost € 45,- en voor zondag 28 augustus € 35,-, de prijs voor een passe-partout  bedraagt  € 70,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en/of bij een aantal regionale voorverkoopadressen.

Zie www.bavariaopenair.nl voor meer informatie over de ticketverkoop en het festival in zijn algemeen.