Boemklatsch is de laatste naam die op het indrukwekkende programma van de eerste Nederlandse [PIAS] NITES prijkt, dat op vrijdag 9 december in het Klokgebouw in Eindhoven wordt gehouden. Eerder werden al dEUS, Vitalic, Crystal Fighters, Pete Philly en Balthazar bevestigd De presentatie is in handen van Eric Corton. De [PIAS] NITES zijn in België al een begrip en staan garant voor een eclectisch muziekavontuur waarbij de bezoekers van vroeg in de avond tot diep in de nacht worden meegenomen in een meeslepend geheel van genres en stijlen.

Niet voor niets dat [PIAS] NITES als slogan ‘Experience Music Differently’ voert. Meer nog dan een concert of een mini-festival, zijn [PIAS] Nites specifiek ontworpen om alle zintuigen te prikkelen en de muziek- en feestliefhebber een unieke ervaring te bezorgen. Vrijdag 9 december vindt dit eclectische evenement nu dus ook plaats in Nederland – vanaf 19.00 uur gaat het keihard los. De namen liegen er niet om. Boemklatsch is al eeuwenlang een begrip en rockt altijd de harde beats van een breed muzikaal spectrum; favela, breakbeat, booty, rock, funk maar even makkelijk ook hiphop en beukende electro.

En dan is er het (al)machtige dEUS met het verse en terecht alom bejubelde album Keep You Close op zak; opzwepende Franse technobeats van Vitalic; Crystal Fighters – bekend van de mega zomerhit Plage; Pete Philly die veel zal spelen van zijn album One en het Belgische Balthazar, dat grossiert in prachtige indie liedjes.

Eerdere edities
Vorig jaar organiseerde [PIAS] de eerste [PIAS] NITES in Tour & Taxis (Brussel, België). Ruim 7000 bezoekers genoten van een avond met o.a. Laurent Garnier, Tiga, Stijn, The Black Box Revelation en Kitty, Daisy & Lewis. Deze eerste editie was zo’n groot succes dat het event dit jaar werd uitgebreid naar twee dagen. Faithless, Cassius, Jim Jones Revue, The Van Jets, Matt&Kim, Crystal Fighters en anderen speelden de zaal volledig plat. Ook Frankrijk is inmiddels gegrepen door het [PIAS] NITES -concept.

Klokgebouw Eindhoven
Deze eerste [PIAS] NITES in Nederland vindt niet voor niets plaats in het Klokgebouw op STRIJP-S in Eindhoven. Deze historische locatie is een icoon van Eindhovens industrieel erfgoed en heeft zich al vele malen bewezen als topvenue voor de meest uiteenlopende festivals en concerten. Denk aan STRP festival, Speedfest, Awakenings en acts als o.a. Faithless.

Voorverkoop
Tickets kosten 32,50 euro exclusief servicekosten en zijn te koop via www.piasnites.nl.
Verder zijn de kaarten in Nederland te koop bij de vestigingen van Primera en in België bij de Free Record Shop. Kaarten kosten aan de dagkassa € 37,50.

Busreizen & toegangstickets vanuit België
Vanuit België worden busreizen-met-toegangstickets naar Het Klokgebouw in Eindhoven georganiseerd. Kosten  € 55/€ 60 afhankelijk van de opstapplaats in België.

Meer weten?
Neem dan contact op met [PIAS] Holland. Tel: 020-3031300 – Email: yolanda.ulger@pias.comwww.pias.nlwww.facebook.com/piasnitesnlwww.piasnites.nl