Onder de noemer ‘Vlijmscherp’ presenteert de Groene Engel vlijmscherpe nieuwe bands, die je gezien móet hebben. Van indie en rock tot electronisch of meer folky. Een verrassende avond om nieuwe toffe muziek te ontdekken.

Bombay Show Pig
Kort geleden bracht indierockduo Bombay Show Pig hun debuutalbum Vulture/Provider uit op Kytopia Records. Mathias (gitaar/zang) en Linda (drums/zang) raakten geïnspireerd door bands zoals Yeah Yeah Yeah’s, The Kills en Beck en bewijzen niet alleen op plaat, maar ook met hun live shows, tot de spannendste bands uit Nederland te behoren.
Klinkt als: The Kills en White Stripes die een dansje wagen op Blood Red Shoes.

Palio Superspeed Donkey
Deze piepjonge garageband uit Amsterdam gaat als een speer!
Willem, Sam, Ruben en Camiel, vier gasten van 14/15 jaar, richtten in mei 2011 Palio Superspeed Donkey op en klinken alsof de jonge Arctic Monkeys aan een tweede jeugd zijn begonnen. Ze laten zich inspireren door Britse indiebands, grunge en garage zoals bijvoorbeeld de Pixies en Pavement. Hun eerste EP zorgde al voor optredens op Into The Great Wide Open, Metropolis en het nummer ‘Mr. Dickhead’ werd gebruikt in een KNP-commercial. Bij DWDD werden ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en ze maken Nederland onveilig tijdens de Popronde. Superspeed naar de top zullen we maar zeggen.

Echoes
Echoes, vernoemt naar een song van Camel, klinkt als indie en post-punk vol met melodische synths, groovy baslijnen en een flinke dosis gitaar. De muzikanten laten zich inspireren door groepen als The Smiths, Bloc Party en Editors.

Wanneer: vrijdag 21 december
Waar: Groene Engel Oss

Tijdschema (ovb):
20.30 zaal open
20.50 Echoes
21.55 Palio Superspeed Donkey
23.00 Bombay Show Pig

Rockportaal.nl is aanwezig voor een review.