bospop 1Op 11 en 12 juli staat het gezelligste festival van Nederland weer op de kalender. Bospop in Weert heeft niet alleen in muzikaal opzicht voor ieder wat wils maar is vooral bekend vanwege de gezelligheid en de gemoedelijke sfeer. Voor veel bezoekers is Bospop het ideale festival omdat het niet te groot en niet te klein is. De line-up voor dit jaar is indrukwekkend. Op zaterdag 11 juli zijn de Texaanse baarden van ZZ Top de headliner. Ze staan er niet voor het eerst en iedere keer weten de drie heren er weer een spektakel van te maken met hun simpele maar zeer effectieve bluesrock. Verwacht ook nu hits als Gimme all your lovin’, Sharp dressed man en de klassiekers Tush en Jesus just left Chicago. Voordat ZZ Top de veelzijdige zaterdag afsluit valt er genoeg te genieten. Wat te denken van podiumbeest Melissa Etheridge of voormalig Live zanger Ed Kowalczyk die naast solo materiaal ongetwijfeld een greatest hits set zal spelen van Live nummers. Eveneens van de partij deze dag is zangeres Anastacia die zal aantonen nog altijd een fenomenale stem te hebben, maar ook de Amerikaanse blues sensatie Gary Clark Jr. en voormalig Marillion zanger Fish. Van eigen bodem doen o.a. Caro Emerald en Racoon een duit in het zakje. Noemenswaardig is ook de formatie Band of Friends die een ode zullen brengen aan de Ierse gitaarheld Rory Gallagher. Het is niet zomaar een ode want drummer Ted McKenna en bassist Gerry McAvoy hebben jarenlang met Gallagher gespeeld. De rol van de grote meester zelf wordt vertolkt door onze eigen Marcel Scherpenzeel. Absoluut de moeite waard om te gaan zien!

Zondag 12 juli staat voornamelijk in het teken van classic rock. Met Danko Jones en Europe heeft Bospop twee fantastische festival acts binnen gehaald. Tijdens The final countdown zal de weide van Bospop ongetwijfeld veranderen in een deinende massa. En wat te denken van Thunder! Een graag geziene band op Bospop en niet zonder reden want Thunder is wellicht de ultieme festival band en na al die jaren sowieso nog steeds een van de beste live bands in Europa. Andere zwaargewichten deze dag zijn Black Label Society, Anathema en de progrock koningen van Dream Theater. Ook Dream Theater heeft een lange historie met Bospop en komen niet voor niets terug naar een van hun favoriete festivals. Andere niet te missen bands zijn Dizzy Mizz Lizzy, FM en uit eigen land The Gentle Storm en Pauw. Tussen al dat geweld door zal Jools Holland met zijn Rhythm & Blues Orchestra voor wat verlichting zorgen. Het geeft wederom de veelzijdigheid van Bospop aan. Alleskunner Steven Wilson (Porcupine Tree, Blackfield) heeft de taak om Bospop op een waardige en sfeervolle manier af te sluiten.

De weersverwachting ziet er net als het programma veelbelovend uit dus er is geen reden om niet naar Weert af te reizen. Voor meer informatie en tickets kijk op www.bospop.nl