Op 13 en 14 september vindt de zesde editie van Brabant Open Air plaats op het gloednieuwe Van Gend en Loos-terrein, dit terrein is onderdeel van de Spoorzone in Tilburg.
Na Lieshout en Eindhoven is Brabant Open Air toe aan een derde locatie en heeft haar oog laten vallen op het prachtige, groene Van Gend en Loos-terrein. Wethouder Erik de Ridder (evenementen) is blij met de komst van Brabant Open Air naar Tilburg.
‘Het is een toonaangevend evenement in Brabant. Het is een absolute meerwaarde voor de stad. Ook de plek waar het gaat plaatsvinden is bijzonder. Het Van Gend en Loos-terrein biedt veel mogelijkheden. Uitgangspunt is dat alles dat er wordt georganiseerd in samenspraak met de omwonenden gebeurt.’
Het Van Gend en Loos-terrein wordt de komende jaren doorontwikkeld, in lijn met de vastgelegde uitgangspunten van de coalitie: Groen & Leisure.
Het initiatief om Brabant Open Air naar Tilburg te brengen komt van een aantal Tilburgse ondernemers die BOA een warm hart toedragen. Zij hebben zich verenigt in nieuwe organisatie en hebben Marc Meeuwis gevraagd om de artistieke motor achter het evenement te blijven.
Het concept van BOA wordt artistiek aangescherpt, het wordt intiemer en laagdrempelig. Daarnaast biedt het veel ruimte voor Brabants talent.
Marc Meeuwis
“Ik ben blij dat we in Brabant weer een prachtige locatie hebben gevonden. Gesteund door de gemeente en een aantal ondernemers voelt het direct als thuiskomen in de stad waar ik woon en leef. Brabant Open Air sluit naadloos aan bij het profiel en de ambitie van de stad. Tegelijkertijd wordt er ook iets aangevuld, namelijk dat wat er nog niet is: een prachtig, eigentijds popfestival.”