BZB nu zaterdag 14 januari samen met DJ Kees van Hondt op Noorderslag
BZB ook support-act Dropkick Murphys en Bouncing Souls zondag 5 februari Klokgebouw Eindhoven

De Brabantse rock/feestband BZB gaat het nieuwe jaar voortvarend van start. Zo is het gezelschap zaterdag 14 januari te zien in de Groningse Oosterpoort tijdens het Noorderslag-festival, waar de band vanaf 1.00 uur (na de uitreiking van de Popprijs) samen met de razend populaire feest-DJ Kees van Hondt zal optreden in de Grote Zaal. Ook speelt BZB op zondag 5 februari in het Eindhovense Klokgebouw als support-act voor de Amerikaanse geweldenaars Dropkick Murphys en Bouncing Souls.

Dat BZB en DJ Kees van Hondt samen op Noorderslag spelen is geen toeval. Beide razend populaire acts dragen het woord FEEST hoog in hun vaandel en zijn al jarenlang een graag geziene gast op festivals zoals bijvoorbeeld Lowlands, Sziget, Paaspop en FestyLand. Bij laatstgenoemde festival  zetten BZB en Kees van Hondt vorig jaar de tent nog volledig op zijn kop. Daarnaast staat BZB’s folky nummer Een Zee Van Tijd op Van Hondt’s verzamel-CD 100% Keeswaardig, die eind vorig jaar uitkwam.

Meer info over beide acts:

BZB
Het is allemaal begonnen toen 19 jaren geleden een kerstviering moest worden opgeluisterd. Inmiddels heeft deze zevenkoppige dwaze band afkomstig uit Volkel en Uden al vele mensen versteld doen staan. Met een mix van allerlei muziekstijlen wordt elke zaal, feesttent, club of festival omgetoverd in een groot feest. Lowlands, Pinkpop, Parkpop, Paaspop en Zwarte Cross; BZB kwam, zag en overwon! Het gaat goed met deze circusband waarvoor de belangstelling nog steeds groeit en niet lijkt te stoppen. Mede door het succesnummer Echte Vrienden is BZB de Ierse folk verder gaan ontdekken, iets wat duidelijk op hun laatste CD Volgens Bartjens! is terug te horen.

Kees van Hondt
Zelf noemt hij zijn DJ-set “kwalitatief hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul”. Maar zijn steeds groter wordende fanschare weet wel beter.  Binnen een paar jaar groeide Kees van Hondt uit tot een bekende naam bij Lowlands. Door zijn toenemende populariteit zag het festival zich genoodzaakt Kees naar steeds grotere podia te verhuizen. In 2010 en 2011 sloot  Kees het Sziget festival af in Hongarije. Kees van Hondt is een fenomeen. Zijn muzikale keuzes zijn diep geworteld in de pan-Europese folktraditie. Uniek, zeldzaam, maf maar altijd toegankelijk en bijzonder vrolijk. Kees van Hondt heeft net zijn eerste verzamelaar 100% Keeswaardig uitgebracht bij EMI-Music en is de afsluiter op zaterdag in de Grote Zaal op Noorderslag.  [Bron: website Eurosonic/Noorderslag]

Meer info over beide shows:
* Noorderslag: zaterdag 14 januari Grote Zaal Oosterpoort 1.00 -2.00 uur (uitverkocht) Noorderslag
* Show Dropkick Murphys & Bouncing Souls: zondag 5 februari Klokgebouw Eindhoven 17.30 uur. Kaartverkoop voor dit concert (tickets kosten € 39,60 incl. servicekosten) is reeds begonnen.