intothegrave2015Iedereen sluit het jaar het liefst af met een knaller en voor Into the Grave houdt dat in dat er nog een band bevestigd wordt. Eén van ’s werelds bruutste death metalbands komt op 8 augustus 2015 naar Leeuwarden: Cannibal Corpse. Met deze toevoeging krijgt het programma van het festival al aardig vorm en belooft ook deze editie een succes te worden.

Iemand schreef eens over deze band: “If vomit were a movie, this would be the soundtrack.” Sinds de jaren ’80 staat Cannibal Corpse bekend als een van de meest brute death metalbands. Hoewel de band dus al een tijdje bestaat, blijft hij onverminderd populair. De release van het meest recente album, A Skeletal Domain (2014), bewees dat wel. Het Amerikaanse vijftal bleef trouw aan zijn gouden formule, waardoor de plaat warm werd ontvangen door de fans en door de metalpers.

De liveshows van Cannibal Corpse zijn indrukwekkend: de band zet een overtuigende, strakke show neer, met als gevolg dat er binnen de kortste keren één grote moshpit ontstaat. Bovendien zijn de headbangskills van vocalist George ‘Corpsegrinder’ Fisher op zichzelf al iets om te bewonderen. Op Into the Grave verwachten wij daarom een goede show.

 

Op Into the Grave 2015 zullen ook Sepultura (BRA), Avatar (ZWE) en Audrey Horne (NO) spelen. De rest van de line-up wordt later bekend gemaakt. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website en kosten €15,- (exclusief servicekosten). Aan de kassa kost een kaartje €20,-.

 

Er zijn ook weer combitickets te koop voor Into the Grave en het zusterfestival CityRock Leeuwarden, dat op 7 augustus plaatsvindt op dezelfde locatie. Hier zal onder andere de Nederlandse symfonische metalband Stream of Passion optreden. Een combiticket kost €25,- (exclusief servicekosten). Een apart kaartje voor CityRock kost €15,- in de voorverkoop (exclusief servicekosten).