Het afgelopen jaar werkten de bandleden van folkband Finvarra hard aan hun debuut-CD. Op zondagmiddag 16 juni worden hun inspanningen beloond: De band, afkomstig uit Leiden, presenteert de CD met een thuiswedstrijd in de Qbus!

Finvarra vervlecht Keltische folk met elementen uit oosterse muziek. De vier muzikanten delen een voorliefde voor Keltische folk maar met een brede interesse schrikken ze er niet voor terug om te experimenteren met het combineren van verschillende muziekstijlen. Finvarra speelt zowel zelfgeschreven nummers als folktraditionals, waarbij regelmatig een uitstapje gemaakt wordt naar oosterse muziek en muziek uit de Balkan, met haar kenmerkende toonladders en onregelmatige maatsoorten. Alle bandleden hebben hun eigen muzikale bagage. Van daaruit schrijven en arrangeren ze nummers die hen aanspreken. De band bestaat ruim twee jaar en is regelmatig te zien op podia in het hele land.

Voor de opnames werd een huiskamer tijdelijk omgebouwd tot geluidsstudio. In de loop van 2012 vonden meerdere opnamesessies plaats waarbij opnameleider David Groeneveld Finvarra in al zijn facetten heeft vastgelegd. Het resultaat is een bonte mix van zowel hedendaagse als traditionele folk waarin oosterse en westerse invloeden hand in hand gaan. Dit vertaalt zich ook in het gebruikte instrumentarium: naast een scala aan meer traditionele folk-instrumenten, waaronder gitaar, Ierse bouzouki en viool, zijn ook de Italiaanse tamburello, oosterse percussie en een harmonium afkomstig uit India te horen. De band heeft twee zangeressen waarvan de zeer verschillende stemmen elkaar prachtig aanvullen. Achtergrondzang van de andere bandleden completeert de  sound van Finvarra.


Finvarra is:

Dieke (zang, percussie)

Gwen (zang, harmonium, bouzouki)

Patrick (gitaren, bouzouki, mandoline)

Corné (viool, percussie)

 


CD-presentatie Finvarra

Zondag 16 juni 2013

Aanvang: 15:00 (zaal open 14:00)

Toegang: € 15,- inclusief een exemplaar van de CD!

 

Reserveren:

hans@muziekhuis.nl / 06 42 967 177

 

Voorverkoop:

VELVET – Nieuwe Rijn 34, Leiden

PLATO – Vrouwensteeg 4, Leiden

 

Lokatie Qbus:

Uiterstegracht 142

2312 TH  Leiden

www.muziekhuis.nl