De Haarlemse Band Chef’Special tekent als eerste Nederlandse act bij Caroline Benelux. Op 7 februari wordt het 2e album “Passing Through” verwacht dat uitkomt op Kaiser Records.

De samenwerking komt voort uit een eerdere koppeling van Erroll Antonie, die bij Universal Music nauw samenwerkte met Fred van Kruining, label manager Caroline Benelux. Hij introduceerde het producers trio ‘The Lion’s Share Music Group’ bij Chef’Special waarmee, gedurende de zomer van 2013, de opname van het album ‘Passing Through’ in New York werd vervaardigd.

Kaiser Records is het independent label dat opgericht is door Chef’Special en Kaiser Management. Eerder werd het album ‘One For the Mrs.’ (2011) al uitgebracht op dit label. De samenwerking met Caroline Benelux richt zich op sales & distributie, sync, marketing en promotie en sluit aan bij de wederzijdse insteek over independent labels en artiesten anno 2014.

Nieuwe single
Op 10 januari wordt de nieuwe single ‘In Your Arms’ gereleased en is de pre-order van het album reeds beschikbaar. Dj Giel Beelen had de primeur en draaide het liedje eerder deze week, dat Joshua schreef voor het afscheid van zijn overleden vader, al op 3FM. Na ‘Peculiar’ is dit de tweede single in aanloop naar de albumrelease in een reeds uitverkochte Paradiso op vrijdag 7 februari.

Joshua Nolet: ‘We zien heel erg uit naar de samenwerking met Caroline. Het is een tof team met mensen die visie en liefde hebben voor de muziek en dat geeft vertrouwen’.

Fred van Kruining: ‘We zijn echt ontzettend blij en vooral ook trots dat we een band als Chef’Special als de eerste lokale signing bij Caroline Benelux mogen begroeten en kijken erg uit naar de samenwerking!’

Paul Heijink: ‘Het voelt goed om deze samenwerking aan te gaan met Fred en daarmee Caroline. Fijne vibe gaande! Dit is een nieuwe stap in onze professionalisering en sluit aan bij de uitgezette strategie van Chef’Special en het label.’

Passing Through’ Tour
18 januari 2014 – Noorderslag, Groningen
07 februari 2014 – Paradiso, Amsterdam
06 maart 2014 – Doornroosje, Nijmegen
07 maart 2014 – Paard van Troje, Den Haag
08 maart 2014 – Metropool, Hengelo
14 maart 2014 – Mezz, Breda
21 maart 2014 – Effenaar, Eindhoven
28 maart 2014 – Tivoli Oudegracht, Utrecht
04 april 2014 – Oosterpoort, Groningen

Links
www.caroline.com
www.chefspecialmusic.com
www.kaisermanagement.nl
Videoclip Peculiar