Logo Distortion #2Met de toevoeging van Chthonic, Dying Fetus, Obscura en Darkrise is de line-up van de tweede editie van Distortion – hèt festival voor liefhebbers van metal, hardcore en metalcore – op zondag 24 november in het Eindhovense Klokgebouw nagenoeg compleet. Ook treedt er nog een surprise act op en is er net als vorig jaar een plek gereserveerd voor de winnaar van de zogeheten Metalentenjacht, die wordt georganiseerd om regionaal muzikaal talent te ontdekken en vooruit te helpen. De kaartverkoop van Distortion is reeds begonnen via www.distortionfest.nl

Chthonic is een indrukwekkende Taiwanese symfonische black/death metalband die traditionele Taiwanese folk in zijn muziek verwerkt, het Amerikaanse brute Dying Fetus een gevierde technische death metalband – net als het brute Zwitserse Darkrise – en Obscura diens Duitse evenknie met invloeden uit de fusion en progrock. De Nederlandse surprise act heeft de afgelopen twee jaar een geduchte live-reputatie opgebouwd en is hard op weg om een van de grootste harde acts van ons land te worden.

Omdat de organisatie van Distortion het belangrijk vindt om regionaal talent te ondersteunen, organiseert ze net als vorig jaar de zogeheten Metalentenjacht. Deze bandcontest wordt gehouden in samenwerking met jongerencentrum Dynamo, studenten van de Metalfactory (eerste MBO metal-opleiding ter wereld) en Cafe The Jack (alle drie afkomstig uit Eindhoven). De voorrondes vinden plaats in Cafe The Jack op 19 en 26 oktober, de finale op 15 november in Dynamo. De winnende band krijgt 25 minuten speeltijd als opener van de Dynamo Stage op Distortion.

Voor meer informatie ga je naar  www.distortionfest.nl.

DISTORTION FESTIVAL 2013
Met: My Dying Bride, Papa Roach, DEATH, Satyricon, Heaven Shall Burn, Hypocrisy, Dying Fetus, Havok, Obscura, Chthonic, Adept, Darkrise, Alpha Tiger, Glamour Of The Kill, The Psyke Project, Middle Class Rut, Angelus Apatrida, surprise act (NL), winnaar Dynamo’s Metalentenjacht.
Zondag 24 november 2013
Klokgebouw, Eindhoven
Entree: € 37,50 (excl. servicekosten)
Dagkassa: € 42,50 (excl. servicekosten)
Combiticket Speedfest & Distortion: € 55,- (excl. servicekosten)

De kaartverkoop is reeds begonnen via  www.distortionfest.nl.

Meedoen aan de Metalentenjacht? Metal(core) bands kunnen een mail sturen naar d.bekker@dynamo-eindhoven.nl met daarin bandnaam, contactgegevens, muziekgenre en YouTube-link. Uiterste inschrijfdatum is 7 oktober 18.00 uur en geselecteerde bands ontvangen op 9 oktober bericht. Uitgebreide informatie over de Metalentenjacht staat op www.distortionfest.nl/metalentenjacht.