CTC2015Net als ieder jaar zal het stevige muziek festival Claiming The Crown weer plaatsvinden op Koningsnacht in Breda. Op zondag 26 april 2015 staat de zaal van Publieke Werken aan de St Annastraat in het teken van punkrock met optredens van OTIS (laatste show ooit!), Smash The Statues, Screw Houston en de Belgische afterpartyband NØFX.

Aan de melodische hardcore band Screw Houston de taak om de zesde editie van Claiming The Crown te openen. Misschien heb je ze afgelopen jaar gezien op collega-festival Bastardfest, of wat langer geleden tijdens de 2011 editie van Claiming The Crown, de band weet keer op keer weer te verrassen met zijn energieke shows. Screw Houston zal zijn nieuwe CD, welke eind maart is verschenen onder de titel ‘Screw Houston’, voorstellen aan het Bredase publiek.

Vervolgens zal Smash The Statues optreden, ook geen onbekenden voor Breda. Smash The Statues maakt melodische, politiek en sociaal bewuste, hardcore punk. Begonnen in 2003, en heeft een behoorlijke fanschare opgebouwd door shows in heel Europa met o.a. Strike Anywhere, Strung Out, Modern Life Is War en Propagandhi. Na een korte break zijn ze terug met een nog kritischere blik op de maatschappij en dezelfde slechte humor als voorheen. De onlangs verschenen 10” EP en een Split met Venerea laten zien dat ze harder gaan dan ooit.

Je hebt het misschien al gehoord, het Roosendaalse OTIS gaat er mee stoppen. De band heeft er voor gekozen om zijn laatste optreden ooit tijdens Claiming The Crown te doen. Een hele eer! In 2009, 2010 en 2011 heeft de band zich al bewezen op CTC, maar deze keer wordt vanzelfsprekend nòg legendarischer. Een heel verhaal ophangen over OTIS is niet meer nodig. De liefhebber van hardere muziek uit Breda (en ver daar buiten) kent ze al lang. OTIS is niet voor niets onlangs gekroond tot ‘beste band van Nederland’ door NCR Next. We gaan ze missen, nog één keer dan!

Na hoofdact OTIS zal Belgische all-star tribute NØFX de afterparty verzorgen. De reputatie die de band in korte tijd heeft weten op te bouwen kan zich meten met de echte NOFX: ze hebben optredens gegeven waarbij de gitarist te dronken was om op zijn benen te kunnen staan, maar stonden ook al eens op het fameuze Jera On Air festival,  waar ze zich mochten kwalificeren meest besproken, en wellicht ook beste, band van het festival. NØFX staat bekend om de hoge muzikale kwaliteit, shows inclusief beer-bongs, een setlist die alle NOFX klassiekers omvat, en daarnaast nemen ze vaak verzoekplaten aan (The Decline, iemand?). Kortom, een betere afterpartyband is er niet! Party hard & sing along.

De deuren aan de St. Annastraat zijn vanaf 20.30 uur open. Voor meer informatie en muziek van de bands die spelen op dit punkrock festival kijk je op www.facebook.com/ClaimingTheCrown

Claiming The Crown-festival met NØFX, OTIS, Smash The Statues en Screw Houston. Zondag 26 april 2015, Publieke Werken, St. Annastraat 12 te Breda, aanvang 20.30 uur, entree 5 euro aan de deur.

www.facebook.com/ClaimingTheCrown