Het is de organisatie van Pinkpop eindelijk gelukt om COLDPLAY te strikken. Het was geen geheim dat de organisatie al jaren droomde van de komst van de Engelse band naar Landgraaf en nu kan COLDPLAY dan ook met trots worden aangekondigd voor PINKPOP 2011. Vanmorgen in de uitzending van Giel Beelen maakte Jan Smeets dit bekend. De band Coldplay trad voor het laatst in 2009 op in Nederland. COLDPLAY speelde toen voor bijna 120.000 bezoekers tweemaal het Nijmeegse Goffertpark plat. De band verkocht wereldwijd inmiddels al meer dan 50 miljoen albums en het vijfde studio-album is in de maak. Speciaal voor aankomende kerst heeft de band een kerstnummer aangekondigd dat vanaf 1 december te horen en te koop zal zijn. COLDPLAY staat gepland als afsluiter op zaterdag 11 juni.

Ook gaf Smeets aan dat Kings Of Leon “in de pijpleiding zit”. Deze band zou op de zondag af gaan sluiten als het contract getekend wordt. System Of A Down komt volgens de Limburger zeker niet. “It’s all about the money,” aldus Smeets.

GOUDEN TIP

Bij Pinkpop horen fijne tradities zoals de GOUDEN TIP. Ook nu weer kunnen de Pinkpop fans hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels bepalen. Via http://www.pinkpop.nl kan men vanaf vandaag tot en met 31 december a.s. 3 favoriete acts opgeven. Doe mee met de gouden tip en maak kans op kaarten voor Pinkpop 2011. Afgelopen jaar gaven meer dan 19.000 Pinkpop fans hun gouden tip door, men stemde toen massaal op Green Day en Editors, welke de organisatie vervolgens ook kon vastleggen.

PINKPOP 2011

Pinkpop zal plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 11, zondag 12 en maandag 13 juni 2011. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 19 maart 2011. De traditionele perspresentatie, waarin het programma bekend gemaakt zal worden, vindt plaats op woensdag 16 maart 2011 in poptempel Paradiso te Amsterdam.

Pinkpop zal in 2011 voor de 42ste keer plaatsvinden, een uniek record.

http://www.pinkpop.nl