Wegens wijzigingen in het tourschema van The Who, is het concert in de Ziggo Dome, Amsterdam verplaatst van woensdag 1 juli 2015 naar een dag later, op donderdag 2 juli 2015. De locatie blijft ongewijzigd. Reeds gekochte kaarten voor het concert blijven geldig voor de nieuwe datum. Er zijn nog tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.

Vandaag werd bekend dat de legendarische rockband The Who als headliner bevestigd is voor het Engelse Glastonbury festival. Door deze zeer bijzondere toevoeging aan de tour heeft de band, dat dit jaar hun 50-jarig jubileum viert, wijzigingen moeten aanbrengen aan het tourschema. Het concert in Amsterdam op woensdag 1 juli 2015 is hierdoor verplaatst naar een dag later; donderdag 2 juli 2015. Reeds gekochte kaarten voor het concert van The Who blijven geldig voor de nieuwe datum. Indien bezoekers verhinderd zijn in verband met de nieuwe datum kunnen de kaarten worden ingeleverd. Bezoekers worden hierover rechtstreeks geïnformeerd.

De New Yorkse band The Last Internationale zal het voorprogramma verzorgen voor The Who in de Ziggo Dome. Gewapend met het debuutalbum ‘We Will Reign’ uit 2014 keren zij, na een verpletterend optreden in de Melkweg vorig jaar, weer terug naar ons land. De band dat in 2013 werd opgericht door gitarist Edgey Pires en vocalist Delila Paz staat bekend om hun rauwe, sociaal bewuste songs en explosieve optredens.

Tijdens de ‘Who Hits Fifty’ tour maakt de band een reis door hun muzikale carrière, van het begin met ‘The High Numbers’, classic albums zoals ‘Who’s Next’, ‘Tommy’, ‘Quadrophenia’ en ‘My Generation’ tot aan het greatest hits album ‘The Who Hits 50’, dat onlangs is uitgebracht. Op deze plaat voegt de band met ‘Be Lucky’ een nieuwe song aan het oeuvre toe.

The Who wordt al decennia gerekend tot de grootste rockbands ter wereld. In de jaren ’60 en ’70 scoort het kwartet uit Londen diverse top 10 hits als ‘My Generation’, ‘Substitute’ en ‘Baba O’Riley’. De band verkocht meer dan 100 miljoen albums en won elke award, waaronder Grammys, Brit Awards en Lifetime Achievement. Ook is The Who opgenomen in zowel de Amerikaanse als Engelse Rock N Roll Hall of Fame.

 

NPO Radio 2 presenteert

The Who – The Who Hits Fifty Tour

+ supportact: The Last Internationale

Donderdag 2 juli 2015, Ziggo Dome- Amsterdam

Aanvang: 20:00, Entree: €65, €69, €75,-  (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/thewho. Kaartverkoop via: www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).