FortaRock – The Festival 2011
Zaterdag 2 juli, 2011, Park Brakkenstein, Nijmegen
VVK en info: www.fortarock.nl

FortaRock presenteert wederom een nieuwe naam voor het festival:

DARK TRANQUILLITY

Een overzicht van de tot nu toe bevestigde bands:

IMMORTAL* – ARCH ENEMY – SACRED REICH* –
PARKWAY DRIVE – PARADISE LOST* – TRIPTYKON**
DARK TRANQUILLITY* – GOJIRA* – GOD DETHRONED*
VALIENT THORR – KVELERTAK

*Exclusieve Benelux festivalshow in 2011
**Exclusieve NL festivalshow in 2011

Er zullen op FortaRock in totaal twaalf bands spelen op twee podia.

Festivaltickets zijn verkrijgbaar voor €49,50. Tickets kunnen worden gekocht viawww.fortarock.nl, www.doornroosje.nl en de volgende VVK-adressen: State Off Art Metalstore, Kroese Arnhem/Nijmegen, Waaghals Arnhem/Nijmegen, Uitburo Nijmegen.

Op vrijdag 1 juli, de avond voorafgaand aan het FortaRock festival is er wederom een pre-party in Doornroosje in Nijmegen. Dit jaar met een topper van eigen bodem: PESTILENCE. Kaarten voor deze pre-party kosten €15, metalheads die al een FortaRock ticket hebben betalen €10. Meer info over de pre-party op www.doornroosje.nl

DARK TRANQUILLITY

Main Content Inline Small

De Zweedse metal band Dark Tranquillity is één van de grondleggers van de vermaarde ‘Gothenburg sound’ waartoe ook In Flames en At The Gates behoren. De Zweden groeiden uit tot de invloedrijkste melodieuze death metal band van de jaren negentig.

De band heeft altijd haar eigen plan getrokken en liet zich door niemand beïnvloeden. Cleane vocals, vrouwelijke gastoptredens, elektronische uitspattingen en een sterke melodieuze inslag – deze experimenteerdrift heeft aan de basis gestaan van de band die het nu is. Tien platen heeft de band inmiddels op haar naam staan waarvan “We Are The Void” uit 2010 de laatste is. Het is knap dat de band geen enkele, maar dan ook geen enkele zwakke broeder heeft afgeleverd. De kwaliteit is constant van een zeer hoog niveau.

Dark Tranquillity wordt nog steeds op handen gedragen, niets minder dan terecht!

Links: Website | Dark Tranquillity op youtube