Kempenerpop 2012De bands zijn geboekt, de contracten getekend. De leveranciers zijn hun materialen al aan het klaarmaken en de Kempenerpop-organisatie werkt de laatste details uit. Vanaf woensdag bouwen zo’n 40 vrijwilligers het kale boerenbondterrein om tot een prachtig festival. Waalre kan zich opmaken om 3 dagen te genieten van  wat dit nog altijd gratis toegankelijke festival te bieden heeft.

Vrijdag 14 september

Kempenerpop breidt dit jaar uit met de vrijdagavond. Vanaf 20.00 uur gaan de poorten van het festival open en worden de bezoekers getrakteerd op optredens van Tigre Blanco en het altijd eigenzinnige Stuurbaard Bakkebaard. Arend Kneiters & Simon van Weleer sluiten de eerste avond af met hun feestelijke 70’s, 80’s en 90’s Kneiters van weleer. Feest is gegarandeerd!

Zaterdag 15 september

Op deze eerste volle festivaldag staat de finale van de Kempenerpopprijs en rockmuziek, heel veel rockmuziek in allerlei variaties, centraal. Zaterdagmiddag vindt eerst op de Jack Stage de finale van de Kempenerpopprijs plaats met 4 bands. Daarna verzorgen skaformatie Goeiemiddag!, Treekillaz uit Zwitserland en My Favorite Scar hier optredens.  In de andere, grotere, Remkes Beeld en Geluid tent spelen die dag God’s Monkey,  Gewapend Beton, Honky (USA), Karma to Burn (USA), bijna-huisband Peter Pan Speedrock en Nashville Pussy (USA).  Een stevige programmering, met grote binnen- en buitenlandse namen!

Zondag 16 september

De Kempenerpopzondag is altijd meer gevarieerd wat betreft het muziekaanbod. Ook dit jaar heeft de organisatie een programma samengesteld waarbij iedereen aan zijn of haar trekken komt. Kempenerpopprijswinnaar van 2011 Dusty Rum opent de Jack Stage. De country, rockabilly en psychobilly fans zullen verheugd zijn met de optredens van Blue Grass Boogiemen, The Feliciano’s, Bonsai Kitten uit Berlijn en de spetterende afsluiter door Demented Are Go (UK).

Op de Remkes Beeld en Geluid Stage opent Phaser, de Valkenswaardse rockband die én haar 33 jarige bestaan viert, maar tevens ook afscheid neemt van het publiek. Een optreden om nooit te vergeten en dus niet te missen.  De bezoekers worden daarna getrakteerd op optredens van Mozes and the Firstborn, Resistor (Rave &Rock), Beef -de enige Nederlandse reggaeformatie ooit-, Skip & Die (ZA/NL), skaformatie en feestband Bazzookas en als dampende afsluiter het Belgische The Subs (live).

Er is op zondag echter nog meer te beleven op het festival. Het Rock City Institute presenteert maar liefst 6 bands op een eigen podium, dus ook de rockliefhebber wordt  zondags op z’n wenken bediend.

Theater en kinderplein

Voor het eerst in de geschiedenis van Kempenerpop is het kinderplein op zowel de zaterdag als de zondag geopend.  Het kinderplein is verplaatst naar een ander deel van het terrein zodat zij ook veilig en afgeschermd kunnen spelen. Op het kinderplein staat de circustent van het Nomad Theater. Dagelijks worden in de tent 2 voorstellingen gegeven. Op zondag treedt bovendien Armand op.

Verder kunnen de kinderen zich op het kinderplein uitleven in de mega-zandbak, op het springkussen en het grote twisterspel en kunnen ze zich alle kleuren van de regenboog (laten) schminken.

Tijdens het festival zullen op beide dagen straattheater-acts opduiken. Hierover doen we nu geen verdere mededelingen. Wie zich wil laten verrassen en achteraf geen spijt wil hebben, moet gewoon naar Kempenerpop komen!

Eten en drinken

Behalve 2 grote bars waar uiteraard frisdrank, bier, wijn en mixdrankjes verkrijgbaar zijn, is er ook een aparte sappen en cocktails stand en een uitgebreide koffiebar. Wat eten betreft komt de bezoeker ook niks te kort. Op Kempenerpop vindt men behalve de traditionele frites en snacks ook Indische snacks en Javaanse maaltijden, popcorn en suikerspin. Mocht er een druppeltje regen vallen…geen probleem, want Kempenerpop beschikt over een ruim overdekt eetterras, waar men bovendien kan genieten van de klanken van de Jamaican Jukebox.

Camping en hotelarrangement

In samenwerking met Camping De Volmolen kunnen bezoekers die willen blijven overnachten hun tent tegen schappelijke prijzen opzetten op De Volmolen. De camping zorgt voor een pendeldienst van en naar het festivalterrein. De camping stroomt dit jaar lekker vol, maar er zijn nog voldoende overnachtingsplaatsen beschikbaar.

Samen met Van Der Valk Hotel Eindhoven wordt voor de meer op luxe gestelde festivalbezoeker een speciaal Kempenerpoparrangement aangeboden.

Festivalinfo

Kempenerpop, 14, 15 en 16 september. Evenemententerrein aan de Willibrorduslaan in Waalre.

Alle dagen gratis toegang.

Vrijdag 14 september:  van 20.00 – 01.00 uur

Zaterdag 15 september: van 13.00 – 01.00 uur

Zondag 16 september: van 11.00 – 23.00 uur

 

Alle informatie over Kempenerpop en informatie over optredende bands etc. is terug te vinden op www.kempenerpop.nl