Rosrock line upOver 2 weken wordt de appelboomgaard aan de Hogeweg in Rossum weer omgetoverd tot het festivalterrein van Rosrock. De 12e editie van Rosrock bevat alle ingrediënten voor een geweldig festivalweekend: acts uit het buitenland, Nederland en lokale bands uit omgeving Den Bosch, Bommelerwaard en Rossum treden aan op de twee podia. Het festivalterrein is zelfgebouwd, bijna alles is gemaakt van hout. Met knusse zitplekken in de tuin en het huisgemaakte eten en appelsap voelt het alsof je in je eigen achtertuin zit. Nog steeds laat Rosrock zich niet kisten door commerciële festivalconcurrenten: ieder jaar draait het festival op 60 vrijwilligers die zich het hele weekend inspannen voor een gezellig feestje voor iedereen!

Danny Smoorenburg en The Nozems op Rosrock

Wie al eens eerder op Rosrock is geweest, weet dat het publiek uiteenlopend is. Van opa’s, oma’s, families met kinderen tot hardrockers, headbangers en hockeymeisjes: iedereen vermaakt zich op Rosrock. De programmering van Rosrock sluit hierbij aan: er is voor ieder wat wils in de Rossumse boomgaard. Dit jaar wordt het verandapodium op zaterdag 2 juli geopend door niemand minder dan Danny Smoorenburg. De lokale held en winnaar van het Europees Songfestival 2007 is pionier van het No Limits Network en houdt ondanks zijn beperking interviews met bekende Nederlanders en geeft wekelijks grote optredens door het hele land. Op 2 juli zullen ook de heren van The Nozems hun rentree maken op Rosrock. De uit Hedel afkomstige band die in de jaren 80 groot aanzien had met Europese tours en zeer goed ontvangen albums zal op het hoofdpodium spelen aan het begin van de avond.

Twee podia; twee dagen

Anders dan andere jaren, programmeert de organisatie dit jaar twee podia op beide dagen. Zowel zaterdag 2 juli als zondag 3 juli zijn lokale, maar ook

internationale artiesten te zien op het nostalgische verandapodium. Zo geeft bluegrassband Henhouse Prowlers, die vorig jaar lovende reacties ontving op hun succesvolle optreden op Rosrock, dit jaar een show op het verandapodium. Op het hoofdpodium zijn onder andere de populaire Amsterdamse band Death Alley, het Duitse Motorjesus en de laatste show van Peter Pan Speedrock ooit op Rosrock te zien. Op zondag is het verandapodium voor lokale bands Moonshine Brigade, Gaping Moles en Spot On. White Miles sluit het hoofdpodium van Rosrock af op zondag. Dit Oostenrijkse duo heeft als support getourd van Courtney Love door Engeland en is vorig jaar geboekt als voorprogramma van Eagles of Death Metal.

Rosrock, 2 – 3 juli 2016, Hogeweg 101, 5328 JK, Rossum (Gelderland) Weekendtickets incl. camping: 30 euro / zaterdagtickets: 20 euro zijn online beschikbaar en via de voorverkoopadressen: café De Spin (Zaltbommel), hotel/folkpub Terminus (Den Bosch), De Pub (Rossum)

www.rosrock.nlwww.facebook.com/rosrockfestivalwww.twitter.com/rosrockfestival