De Staat - Effenaar (Eindhoven) 14/02/2016.

De Staat – Effenaar (Eindhoven) 14/02/2016.

Het gratis festival Appelpop voegt weer twee nieuwe namen toe aan de line-up: De Staat en Fresku. Rockband De Staat won onlangs nog een 3FM Award voor hun album ‘O’ en eerder een Edison met de clip van ‘Witch Doctor’. De spraakmakende rapper Fresku is met zijn laatste plaat doorgebroken tot de top van de Nederlandstalige hiphop en toont dit live met band elke keer weer in zeer energieke shows. De organisatie van Appelpop maakte eerder al de komst van Marco Borsato bekend. Zoals elk jaar is Appelpop weer gratis te bezoeken.

Met een verse 3FM Award voor beste album als laatste toevoeging aan de prijzenkast van De Staat, is Appelpop blij met de toevoeging van deze Gelderse rockband aan het programma. Niet alleen de bekroonde en bejubelde plaat van de heren doet het goed, maar ook met hun liveshows blijven ze verrassen. Een van de laatste videoclips viel in de prijzen bij de Edisons en leverde De Staat internationaal veel aandacht op. In de (deels) animatievideo van ‘Witch Doctor’ ontstaat er rondom zanger Torre Florim een ware wervelstorm, gevormd door een grote groep mannen. De kracht van de video is naast het internationaal geprezen beeld, de vertaalslag naar de live show waar door beelden op een videoscherm en de bewegingen van de band het publiek massaal meedoet in de bizarre dans. Deze heren zullen je hoe dan ook weer vermaken met hun dynamische live show.

Met Fresku staat een serieuze verhalenverteller op het podium maar ook een grappenmaker die wil entertainen. Het derde en laatste album van deze hiphopartiest bevat ook zo’n interessant contrast. Aan de ene kant betekent ‘Nooit Meer Terug’ dat hij er volledig voor gaat. Iets dat hij met dat album inderdaad laat zien.  Aan de andere kant staat ‘Nooit Meer Terug’ vol met twijfel en angst, om teveel te willen, niet mee te tellen en tekort te schieten. Of het nu in de vorm van humor, columns of raps is, zijn boodschap komt over. De sterke groei en ontwikkeling die ook op het podium tot uiting komt maakt van hem samen met zijn band een interessante show om mee te doen en mee te maken.

Kijk voor meer informatie op www.appelpop.nl.