De Staat, afkomstig uit Nijmegen, is uitgegroeid tot de populairste alternatieve act van Nederland. Het debuut prijkte in vele ‘Beste Album van 2009’-lijsten en de band speelde op de grootste festivals zoals Lowlands, Pinkpop, Sziget en Glastonbury. Op 20 maart 2009 stond ook ‘Uitverkocht’ boven de deur van W2 Poppodium.

Live-machine
Met het tweede album “Machinery” lost De Staat moeiteloos de verwachtingen in; de cd ontving uitsluitend lovende recensies. Zowel van de nationale als internationale muziekpers. De nieuwe tracks zijn dan ook een verrijking van de live-set. De plaat is over de hele linie formidabel en De Staat live-machine is op dreef.
15 december in W2 Poppodium
De Staat treedt aan op de eerste dag van Pinkpop 2011. Geweldig natuurlijk, maar de plek om deze band mee te maken is een kleine zaal… W2 Poppodium is daarvoor dé aangewezen locatie. De Staat speelt in W2 Poppodium op donderdag 15 december. Kaarten à €18,50 zijn vanaf  zaterdag 11 juni verkrijgbaar bij Pieter van Os, Snellestraat 44, Den Bosch en op www.w2.nl.