Dearworld photo smallDe Nederlandse electronic rockband Dearworld brengt zijn nieuwe single Symmetry uit als voorproefje op het debuutalbum Observe, Absorb, Evolve dat begin 2014 gaat uitkomen. De single is als gratis download beschikbaar gezet op de website van de band en tevens op alle digitale muzieknetwerken te beluisteren zoals Spotify, iTunes, SoundCloud en Youtube.                                                                                                  

Het gaat hard met deze electro rockband, die in 2013 een graag en vaak geziene gast bleek op festivals zoals Paaspop, Zwarte Cross, 7th Sunday en Nirwana Tuinfeest. En dat zelfs zonder een heus album op zak! Maar daar komt in 2014 verandering in wanneer Observe, Absorb, Evolve wordt uitgebracht. Deze CD werd opgenomen met producer Wouter Budé en gemixt door de Amerikaanse top producer Howie Beno (o.a. Tom Jones, Depeche Mode, Blondie en talloze rock- en industrial bands waaronder Ministry).

Dearworld wacht bewust nog even met het uitbrengen van zijn debuutalbum tot zanger Robin Borneman weer terug is van zijn huidige Amerikaanse avontuur met Trans Siberian Orchestra (zie onder). Na de release van Observe, Absorb, Evolve zal dan een clubtour volgen. De band, bekend om zijn immer rauwe en indrukwekkende shows, legt zichzelf geen muzikale beperkingen op en smeedt electro, dance en stevige rock tot een even verrassend als explosief amalgaam aaneen middels een strak rockfundament, analoge synthesizers en zware housebeats.

Robin Borneman 6  weken op tournee door de USA met Trans Siberian Orchestra
Frontman Robin Borneman gaat vanaf half november zes weken op tournee met het Amerikaanse Trans Siberian Orchestra tijdens de rock-opera Lost Christmas Eve Tour, die langs grote concerthallen en stadions voert. In twintig jaar tijd verkocht T.S.O. maar liefst 8 miljoen CD’s en 9 miljoen(!) concerttickets. Hier is de trailer te zien. De Amerikaanse tak van de  Lost Christmas Eve Tour duurt tot 30 december.

Online stuff
* Dearworld: website en Facebook
* T.S.O.: website, Wikipedia en Facebook