Dearworld photo smallOp 21 februari verschijnt het debuutalbum ‘Observe Absorb Evolve’ van het uit Oss afkomstige DEARWORLD. De dertien tracks tellende schijf laat een energieke en afwisselende sound horen waarin oude analoge synthesizers gecombineerd worden met stevige rock. Dit resulteert in verrassende en zeer dansbare songs. Voor de opnames van deze plaat, is de band de samenwerking aangegaan met producer Wouter Budé en Howie Beno (o.a. Tom Jones, Depeche Mode, Blondie), die de mixage voor zijn rekening nam.  
DEARWORLD werd vijf jaar geleden opgericht. De groep bestaat uit het viertal Robin Borneman (zang/samples), Huub van Loon (toetsen/zang), Ron van Helvoirt (drums/percussie) en Evert Doomernik (bas/synths).
Het geluid laat zich het beste omschrijven als rauwe rockende electronica, dat niet alleen op plaat tot z’n recht komt, maar vooral ook live tot een energieke en indrukwekkende uitbarsting leidt. Echter weten zij ook diepere, rustigere nummers meester te zijn, wat een dynamisch repertoire van songs heeft opgeleverd.
‘Observe Absorb Evolve’ wordt op vrijdag 21 februari in de Groene Engel in Oss gepresenteerd. Tijdens deze avond zal niet alleen DEARWORLD te zien zijn, maar hebben zij ook special guests uitgenodigd om er een avondvullend programma van te maken.
Op zaterdag 19 april maakt DEARWORLD ook hun opwachting op Paaspop, dé opener van het festivalseizoen, die meer dan 175 (inter)nationale topacts van het moment presenteert.
Meer informatie over de band is te vinden op www.dearworld.nl.