Jaarlijks eerbetoon rondom sterfdag Man in Black in 2016 op 10 septeDef Americans 2015 - foto Gijs Spieringsmber

De Eindhovense Johnny Cash tribute band Def Americans maakt zich op voor de negende editie van de Johnny Cash Memorial Show. Jaarlijks vindt dit speciale optreden plaats in de stad waar de band vandaan komt, omstreeks de sterfdag van de countrylegende; zaterdag 10 september is Muziekgebouw Eindhoven het toneel voor dit bijzondere muzikale eerbetoon, net als in 2015.

Frontman Elco Weitering kijkt er naar uit: “Vorig jaar was het zo goed bevallen in het Muziekgebouw dat we eigenlijk direct na afloop al wisten dat het hier een vervolg zou krijgen. De faciliteiten van de grote zaal, met zowel staan- als zitplaatsen, sluiten perfect aan op de wensen van onze grote en diverse groep fans die we door de jaren heen aan ons hebben mogen binden. En uiteraard speelt de fantastische akoestiek van de zaal een rol in onze keuze, de vintage sound die we als band neerzetten komt hier heel natuurlijk tot zijn recht.”

Naast een speciale show van de organisatoren zal er als gebruikelijk ook aandacht zijn voor een uitgebreid randprogramma, daarover wordt de komende maanden meer bekend gemaakt. De voorverkoop voor de Johnny Cash Memorial Show is gestart, tickets zijn voor € 20,- per stuk verkrijgbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven.

De Johnny Cash Memorial Show is een muzikaal eerbetoon aan de op 12 september 2003 overleden countrymuzikant Johnny Cash, dat in 2008 door Def Americans is geïnitieerd en sindsdien jaarlijks in Eindhoven heeft plaats gevonden. Met eerdere edities in Dynamo (2008, 2009), de Effenaar (2010, 2011, 2012) en Muziekgebouw Eindhoven zijn alle drie de grote concertzalen van Eindhoven al eens plaats van handeling geweest voor de Johnny Cash Memorial Show van Def Americans, een van de meest populaire bands uit de stad. Evenementenlocaties het Klokgebouw en de Steentjeskerk fungeerden respectievelijk in 2013 en 2014 eenmalig als gastheer.

facebook event Johnny Cash Memorial Show 2016
agenda-item op website Muziekgebouw Eindhoven

www.muziekgebouweindhoven.nl
www.defamericans.nl

www.facebook.com/defamericansjohnnycashtribute

Over Def Americans
Een slordige 60 jaar na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door de Def Americans. De band schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American Recordings reeks. Inmiddels kunnen de heren en dame van Def Americans terugblikken op een lange reeks succesvolle shows in het club- en festivalcircuit door heel het land. Ook meerdere geslaagde theatertours behoren inmiddels tot het cv. En met shows in België, Duitsland, Noorwegen en Engeland, steekt het gezelschap ook steeds vaker de landsgrenzen over met hun succesformule.
www.defamericans.nl
Foto: Gijs Spierings