DELAIN
is een Nederlandse gothic rock-/symfonische metal-band opgericht door Martijn Westerholt. Wat Delain zo’n typerend geluid geeft zijn de energieke toetsenpartijen in combinatie met bombastische koren en tempowisselingen. Delain weet met veel gevoel voor melodie melancholieke en krachtige nummers te spelen die tijdens de live show bijna euforisch overkomen.

Na het album “April Rain” kwam de band in een stroomversnelling terecht en sindsdien wordt Delain over de hele wereld gezien als de top binnen hun genre. Ze weten zich te evenaren met bands als Evanescence en HIM. Op het nieuwe album The Human Contradiction weet Delain vast te houden aan hun originele sound, maar tilt de band deze wel naar een hoger niveau. Het is een samensmelting van de verschillende bandleden terwijl het unieke geluid van ieder individu niet verloren gaat. Ze beloven ons het zwaarste album sinds de start van de band.

XANDRIA (support)
De Duitse band Xandria maakt symfonische metal met elektronische invloeden en bracht al zes albums uit. Vanaf 2013 is de Nederlandse Dianne van Giersbergen de zangeres van de band.

Wanneer: zaterdag 28 maart
19:00: deuren open
19:45: aanvang

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.