Het Delirium bluesfestival heeft onlangs haar affice compleet gemaakt. Het 19e deel van dit festival vind plaats op zaterdag 21 april te Lichtervelde, Belgie.

De voorverkoop is ondertussen van start en kaarten kosten 17 euro en aan de deur 20 euro.

 

Innes Sibun feat. Sjors Nederlof  & The Guitar Allstars (uk/usa)

“I will give you the best Blues hear this year” … Velen zijn het over Innes Sibun, & Joe Bonamassa eens het zijn de gitaarvirtuozen van het  moment . Wat Innes op de Wereldtournee van Plant & Page „Fate of Nations“ leverde was hooguit fenomenaal, voor de Zeppelins een extra gitarist en wat voor één.. Vijf albums heeft hij de Brit erop zitten, met de legendarische producer Mike Vernon,  ook wel bekend van van John Mayall / Eric Clapton. In Nederland Duitsland en Frankrijk is hij het wonderkind van de Gitaar en nu is het tijd om (exclusief) Belgié aan te vallen. Innes wordt gezien als een  groot gitarist van eind 20e en begin 21e eeuw. Door zijn techniek en karakteristieke composities heeft hij veel respect afgedwongen bij zijn collega’s gitaristen. Delirium Blues is dan ook bijzonder fier deze gitaarvirtuoos voor het eerst op Belgische (festival) bodem aan u voor te stellen… Aan het eind van Innes show komt er nog één heuse verassing m.o.a. Sjors Nederlof en tal van andere Gitaristen!!

Sjors Nederlof  (nl)

linkshandige gitarist & duizendpoot Sjors Nederlof  winnaar v.o.a. ‘Dutch blues award’, was 17J. toen hij een EP opnam met Tino Gonzales met wereldwijde release.Toen starte hij met The Strikes (Ned. beste band sinds jaren), ze speelden op grote pop-en blues festivals in Europa! Na succesvolle tournee in Japan met z’n rock band “7 Days Wonder is het nu tijd voor zijn nieuwe band ‘KING MO’. Maar speciaal voor de gelegenheid van Delirium Bluesfest. speelt hij mee met Innes Sibun.

Bill Sheffield (usa)

Bill Sheffield is zanger/gitarist uit Atlanta. Hij begon zijn carrière als leadzanger in de band van de betreurde Roy Buchanan. Maar hij werd echter niet opgemerkt door het grote publiek totdat hij solo begon en meteen de blueswereld op zijn kop zette. Akoestische blues werd zijn stempel maar vergat daarbij ook niet de klassiekers van zijn ouwe collega’s the Blind’s Blake, Willie McTell en Willie Johnson en natuurlijk ook de duivel van de blues Robert Johnson. Een punt waar de man fier op mag zijn is het feit dat hij Bob Margolin en Muddy Waters tot zijn fans mag rekenen. Om zijn toer kracht bij te zetten besloot de brave borst om zijn vrienden van Fried Bourbon hem te begeleiden, eerst wat concerten in de Benelux ten beste te geven, om daarna op festivals uit te blinken, maar tevens ook een moeilijk (kenners) publiek  is – maar dan wel een waardevolle barometer- is.

Fried Bourbon

Vanuit een brede waaier aan klanken, kleuren en ritmes pendelt bluesband Fried Bourbon tussen de muziek van vroeger en nu. Met een herkenbare, maar verfijnde eigen klank combineren ze hun voorliefde voor de jaren 50 en 60 met stijlreferenties uit andere periodes in nu. Oude wijn in nieuwe zakken, zeg maar. De groep zoekt op die manier een evenwicht tussen het herinterpreteren van oud materiaal en eigen werk. De nummers krijgen hun karakter ’s avonds laat ergens op een podium, in een repetitieruimte of onderweg op de snelweg. Ze kraken of swingen, klinken warm in de winter en koel in de zomer, smaken naar koffie soms naar wijn. En weet elke lokatie om te toveren tot een juke joint. Fried Bourbon is de absolute top van de Benelux bluesscene Grote klasse !

Peter Nathanson (usa)

Peter Nathanson ‘a real American bluesman from Boston’,  heeft zijn eigen unieke en moderne sound. Deze bluesman, een van de beste van zijn generatie, bezit een gevoel van de “innerlijke nota”, altijd goed geplaatst en emotioneel geladen. Hij opende ooit voor ene. John Lee Hooker. Maar… ‘playing the same thing, the same way, every night’.. was niet aan hem besteed. En dus deed hij z’n eigen ding, en dat ding is nu De Delta blues electric, dobro-resonator of semi akoestisch gitaar hij speelt het recht uit z’n hart; en wie er aan twijfelt moet zeker z’n laatste, ‘Riviera Rose’ cd beluisteren met op één na allemaal eigen nummers etaleert hij z’n gitaartechniek en z’n talent op eigentijdse bluessongs.

The Rhumba Kings. feat. Mark Sprex (uk)

Tijdens de zomer van 2003 besluit de Brits gekende zanger drummer en contrabassist Mark Sprex  (Mark bekend als de originele drummer van The Houserockers, The Playboys…..) een nieuw project op te starten. Hij vormt de rockabilly band ” THE RHUMBA KINGS” Het geluid van The Kings is beïnvloed door uiteenlopende artiesten als Louis Jordan, Django Reinhardt gypzy jazz style tot vroege 50’s blues en rockabilly over vroege 60’s britse rock’n’roll, white rock en surf instrumental. Al met sterke invloeden van Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, etc… en natuurlijk door de grote rock’n’roll legendes zoals Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Eddie Cochran en Elvis Presley. Al deze roots-invloeden worden mooi afgemixt met een modern geluid komende van artiesten zoals The Paladins, The Blasters, Reverend Horton Heat … Neo-rockabilly revival en psychobilly-sound. Het uiteindelijk resultaat is een high energy wild rock’n’roll trio dat iedereen kan plezieren met hun diversiteit, show en ervaring. Als je deze band een stempel wil geven, wel simpelweg ROCK ‘N’ ROLL!!!
The Blues Vision

Dat Blues nog lang niet uitgestorven is bewijst The Blues Vision, in tegendeel! De 17-jarigen brengen Blues met een grote B, of muziek met een ziel, zo je wil. Alsof ze ermee geboren zijn. De groep brengt hun nummers in een eigen en zeer volwassen stijl. Het is erg verrassend hoe ze omgaan met muziek waar anderen vaak hun tanden op stukbijten. Je doet het maar… zo stonden ze al op bluespodia als BRBF Peer, Nacht van de Blues en als Bluesband staan tussen alternatieve & rock bands in Humo’s Rockrally.. (let speciaal op gitarist Arne Desmet!!).. Jonge muzikanten met een ziel. Ze bestaan nog!

The Blues Against Youth (it)

Europa heeft zo zijn eigen Seasick Steve en wel in de zin van  Gianni Serusi (It.). The Blues Against Youth is een muziek-project volledig gerund en beheerd door Gianni zelf, op elektrische gitaar, bassdrum, harmonica hi-hat en een stem die verdomd op die van Dylan lijkt. Geïnspireerd door Hank Williams, Merle Haggard en David Allan Coe ontwikkelt TBAY een mengsel van grooves van de 70’s rock van het Lynyrd en Zeppelin tijdperk, maar toch gaat hij terug naar primitiviteit van de delta blues. TBAY speelt moderniseerde Delta-blues en volgens velen wordt dit het nieuwe sensatie van de 21ste eeuw.

The Stools

Om 16.30u. willen The Stools duidelijk muzikaal expressie uiten op het 19th DELIRIUM BLUESFESTIVAL. Ze brengen een mix van rockblues & rock, waar ze hun eigen draai willen aan geven met knipoog naar Rory Gallagher, Led Zeppelin, The Black Keys, James Brown, Radio Moscow, The White Stripes en Howlin’ Wolf etc …  Heuse “Promising” opener van het Delirium Bluesfestival te Lichtervelde.