deusOp donderdag 15 mei en vrijdag 16 mei 2014 komt de alternatieve Belgische rockband dEUS naar Utrecht voor twee shows. Eén in Tivoli Oudegracht en één in TivoliVredenburg. De kaartverkoop voor beide shows start zaterdag 14 december om 10:00 uur. 

Op 15 mei 2014 staat dEUS voor de allerlaatste keer in Tivoli Oudegracht. Deze show vindt plaats in de laatste weken voordat Tivoli haar deuren, begin juni, sluit. Tom Barman en co. komen nog een keer een vurige rockshow geven in de door hun geliefde zaal aan de Oudegracht. dEUS stond in de jaren 1994, 1996, en 2005 in Tivoli en frontman Tom Barman deed de zaal solo aan in 2004 en was op diverse feesten als dj aanwezig in de Oudegracht.

dEUS heeft in de afgelopen twee decennia een indrukwekkend oeuvre opgebouwd met maar liefst 7 studioalbums. De band staat regelmatig als headliner op grote festivals, maar doet daarnaast ook graag kleinere zalen aan. Juist die kleinere clubshows geven de band de gelegenheid te putten uit hun rijke repertoire om zo ook de minder voor de hand liggende songs ten gehore te brengen.

Op 16 mei staat dEUS in het spiksplinternieuwe TivoliVredenburg voor een semi-akoestische seated show. Eerder stonden de Belgen in 1999 op het podium van de Oude Zaal van Muziekcentrum Vredenburg. Ze keren nu terug met bijzondere en ingetogen versies van hun songs, net als in 2011 tijdens Into The Great Wide Open op het bospodium.

Donderdag 15 mei | Tivoli Oudegracht | € 29,00
Vrijdag 16 mei | TivoliVredenburg | semi-akoestisch seated | € 32,50
Er is een beperkt aantal passe-partouts beschikbaar, die toegang geven tot beide shows | € 52,50