De Eindhovense band The Dirty Denims speelt in augustus op een van Nederlands grootste festivals: Lowlands. Samen met Bospop 2011, Zwarte Cross 2012 (op vrijdag én zaterdag ), Rockin’ Park 2012, De Wereld Draait Door en het onlangs verkregen ‘3FM Serious Talent’- keurmerk behoort dit tot een van de hoogtepunten van de band.

“We weten het al een tijdje, maar eindelijk mogen we het bekendmaken!”, aldus zangeres Mirjam. “Lowlands is natuurlijk een droom voor iedere Nederlandse band en toen we het hoorden wilden we het van de daken schreeuwen. Nu we het dan eindelijk mogen vertellen kunnen we niet wachten om het Lowlands-podium te betreden, maar gelukkig hebben we voor die tijd nog een aantal andere optredens gepland staan.” Zo staan ze woensdag 18 juli op De Affaire in Nijmegen en mogen ze vrijdag 20 én zaterdag 21 juli spelen op de Zwarte Cross. Als je The Dirty Denims iets dichter bij huis wil zien dan kan dat onder andere op het festival Kioskpop op 1 september in Veldhoven. Daarnaast geven ze ook optredens in de Eindhovense cafés The Jack (28 september) en The Rambler (26 oktober).

“De muziek van The Dirty Denims klinkt als poepstrakke punk- en hardrock, met riffs uit het arsenaal van Ramones en AC/DC met een stevige vrouwelijke component. Sterker nog, het Hollandse kwartet bestaat voor de helft uit stoere chickies, van wie zangeres/gitariste Mirjam het herkenbaarste element levert: een stem die ’s zondags het vlees snijdt aan tafel met Joan Jett en Debbie Harry. Met hun catchy hand van songschrijven weten The Dirty Denims jouw humeur dan ook pijlsnel op te krikken, vieze spijkerbroek of niet”, aldus de organisatie van Lowlands.