“Als Queens of the Stone Age, The Bronx en The Living End een soort satanisch trio zouden hebben, zou Darkshaft de bastaard uitkomst zijn.” Een omschrijving om mee binnen te komen. Het Britse duo staat op woensdag 28 november voor het eerst in Nederland, in de ACU te Utrecht.

Support voor de show komt van de Nederlandse combo’s Master of Apes en Dead Neanderthals. Een lekker avondje zweten dus. Die eerste is het nieuwe project van ‘Diggin’ Doreen, onder meer bekend van Cheap Thrills. Meiden aan de macht. Dead Neanderthals ken je van Incubate, De Affaire en vooral keiharde grindjazz-herrie. Met een saxofoon en drumstel.

Darkshaft zelf is een van die bandjes die je moet zien, voordat ze groot worden en doorbreken. Rock and roll met een vuige inslag, van de bovenste plank. Het duo is pas sinds begin 2012 bezig, heeft al twee releases op zijn naam staan en deed meerdere tours door heel het Verenigd Koninkrijk. Nu is het eindelijk tijd om ook Europa te bekeren. De ACU is trots de band voor het eerst te kunnen programmeren.

Darkshaft, Master of Apes en Dead Neanderthals @ ACU, Utrecht
Deuren: 21.00 uur
Toegang: €5,-