Discharger is begin 2003 opgericht door drie vrienden: zanger/gitarist Tim, bassist Gwenn en drummer Olle. Tim had pas enige maanden daarvoor gitaar leren spelen, maar door zijn tijdelijke opsluiting genoeg tijd en inspiratie om de eerste nummers te schrijven voor het debuutalbum Born Immortal dat al in 2004 bij Rebellion Records uitkwam. Deze rauwe streetrock/oi!-plaat werd bijzonder goed ontvangen, waarschijnlijk omdat Discharger agressie afwisselde met emotie en melodie, iets dat in deze scene toen zeker niet gebruikelijk was.

Discharger kan rekenen op een brede fanbasis en is inmiddels een gevestigde naam in de Europese streetrock-scene. De band is nu hard bezig met de voorbereidingen voor een splitalbum met de Tsjechische streetrock band Disdainful en met alweer de vierde full-length, die in de herfst van dit jaar zal uitkomen. Deze plaat zal meer teruggaan naar de roots van Discharger en een meer rauwe, kwade, maar nog steeds melodieuze kant van de band ten gehore brengen. Terug naar de straat, waar het allemaal begonnen is. Back to the streets!

Stealers is een relatief nieuwe band uit 2007 met (ex-)leden van onder andere Jacks are Better, Aggro Culture, STD, Cenobites, I-Reject en de Dicemen. Ze maken een interessante mix van ’77 punk, (hard) rock en soul.

Wanneer: vrijdag 18 januari
Waar: Rambler Eindhoven
Aanvang: 21:30 uur
Deuren open: 19:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.