Logo Distortion #2Eerste reeks bevestigde namen: Papa Roach, Behemoth, Satyricon, Heaven Shall Burn, Whitechapel, Adept, Alpha Tiger en The Psyke Project

– Voorverkoop festivaltickets start a.s. donderdag 20 juni om 10.00 uur –

Na de uiterst succesvolle eerste editie in 2012 zet de organisatie van het nieuwe metalfestival Distortion dit jaar meteen de toon met een ijzersterk programma. Papa Roach, Behemoth, Satyricon, Heaven Shall Burn, Whitechapel, Adept, Alpha Tiger en The Psyke Project zijn de eerste acht bevestigde bands. Meer nieuwe namen worden spoedig aangekondigd. Distortion vindt de dag na Speedfest plaats in het Eindhovense Klokgebouw, te weten op zondag 24 november 2013. De trailer van Distortion is hier te zien.

Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock (mede-organisator van Distortion) is erg enthousiast: ,,Deze eerste reeks namen is wat ons betreft alvast een geweldige start! Het zijn terecht zeer populaire bands in hun eigen specifieke genre. Hoewel muzikaal natuurlijk verschillend, is de rode draad dat het alle acht kwalitatief hoogwaardige bands zijn die op het podium altijd tot het gaatje gaan en weten hoe ze een goed feestje moeten bouwen. Deze editie van Distortion gaat die van 2012, die overigens ook al niet mis was, overtreffen. Liefhebbers van metal en hardcore kunnen zich uitleven op een topfestival dat op drie podia vette namen zal huisvesten. Van bijvoorbeeld black- en death metal tot metal- en hardcore. Het zal er in ieder geval weer hard op gaan.”

Voorverkoop tickets start aanstaande donderdag om 10.00 uur

Aanstaande donderdag 20 juni om 10.00 uur start de voorverkoop van de tickets voor Speedfest en Distortion (plus combitickets) online en via de Primera-winkels. Dagtickets kosten in de voorverkoop € 37,50 (dagkassa € 42,50); combitickets voor beide festivals € 55,- (dagkassa € 60,-)

Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Line-ups Distortion #2 en Speedfest #8
Het totale programma van Distortion ziet er nu als volgt uit: Papa Roach, Behemoth, Satyricon, Heaven Shall Burn, Whitechapel, Adept, Alpha Tiger en The Psyke Project. De dag ervoor op Speedfest spelen Buzzcocks, Agnostic Front, Guana Batz, Honky, Valient Thorr en Peter Pan Speedrock zelf.

Voor beide festivals volgen zeer spoedig meer namen.

Speedfest en Distortion
Vorig jaar trokken de twee festivals samen ruim 8000 bezoekers. Speedfest verkocht op voorhand uit en Distortion kende een drukke eerste editie die een jaarlijkse terugkeer van dit metal/hardcore-evenement rechtvaardigt.

Speedfest en Distortion online
Speedfest website en Facebook;  Distortion website en Facebook.