In het weekend van 3, 4 en 5 Februari staat Muziekcentrum de Bosuil in het teken van de diversiteit! Op vrijdag staat de Amerikaanse hardrock band House of Lords op het podium, wat op zaterdag gevolgd wordt door de Belgische band Customs. Om het weekend in stijl af te sluiten staat de voormalige band van Frank Zappa – The Grande Mothers Re:Invented in het Muziekcentrum. Voor een ieder wat wils dus!

Vrijdag 3 Februari: House of Lords (USA)
House of Lords (USA) maakt melodieuze hard rock die referenties heeft naar een band als Whitesnake. Na een bombastische start in de jaren ’80, waarin de bands hits had met “I wanna be loved” en “Love don’t Lie”, was het een lange tijd stil rondom de band. Hun meest recente wapenfeit “Cartesian Dreams” is weer een ouderwetse House of Lords plaat vol bombastische rock en oogstte lovende recensies in hoog aangeschreven rockbladen.

Zaterdag 4 Februari: Customs (BE)
De Belgische band CUSTOMS wordt vaak vergeleken met grote namen als Interpol en Editors, maar volgens de heren zelf zijn zij “a combo of four retrofuturists, known for melody, atmosphere and mathematical edge”. En dat is wel duidelijk als je naar de nummers luistert, want de catchy melodieën springen er af!

De band is redelijk vers, Customs is namelijk opgericht in 2008, maar ze speelden vorig jaar al op Pukkelpop. Een ware Belgische sensatie kan je wel stellen, want de band werd door Studio Brussel verkozen tot beste band van 2008-2009. Maar nu zijn ze klaar om ook Nederland te veroveren, want als het aan deze heren ligt, bestaat er geen grens tussen Nederland en België.

Zondag 5 Februari: The Grande Mothers Re:Invented [ex-Zappa] (USA)
The Mothers of Invention, jarenlang de band van Frank Zappa! De meestergitarist zelf is uiteraard al een aantal jaren niet meer in ons midden; zijn maten knallen nog steeds van het podium af! Met Don Preston, Napoleon Murphy Brock en Tom Fowler heeft The Grande Mothers Re:Invented maar liefst drie bandleden onder haar gelederen die jaren met Frank Zappa hebben gespeeld; twee daarvan zelfs vanaf het allereerste uur. Deze show verzekert je van meer dan twee uur genieten van het mooiste en beste werk van de meester. Dichterbij het origineel kun je niet komen!

De kaartverkoop voor deze concerten is gestart. Tickets zijn verkrijgbaar via www.debosuil.nl en diverse Primera voorverkooppunten