Maak je op voor een spetterende show van de Amerikaanse supergroep Down! De southern sludge-metal band, met (ex-)leden van Pantera, Crowbar, Corrosion Of Conformity en EyeHateGod, brengt later dit jaar een nog titelloze nieuwe E.P. uit – de opvolger van het alom geprezen ‘Over the Under’ uit 2007.

Na het uiteenvallen van de legendarische metalband Pantera en de tragische dood van hun gitarist Dimebag Darryl, is er gelukkig nog Down, het voormalige hobbyproject van zanger Phil Anselmo en bassist Rex Brown. Samen met Kirk Windstein (Crowbar), Pepper Keenan (Corrosion of Conformity) en Jim Bower (EyeHateGod) zetten zij in 1995 met hun debuutplaat ‘NOLA’ de metalwereld op zijn kop en is de band gestaag uitgegroeid tot een volwaardige band. Nadat deze supergroep in 2008 de Melkweg aandeed, heeft Crowbar bassist Pat Bruders de plaats ingenomen van Rex Brown, die inmiddels de band Kill Devil Hill heeft opgericht (zondag 30 september in de Melkweg).

Met de nieuwe formatie gaat Down de komende jaren enkele E.P.’s uitbrengen, die allemaal een ander aspect van de band uitlichten. Zo komt er nog een akoestische E.P. en een zware doom E.P., maar zal de eerste E.P. vooral terugrijpen op het legendarische debuutalbum. Op Youtube kunnen fans zich vast warm maken voor de nieuwe plaat en het optreden, met een indrukwekkende live uitvoering van het nieuwe nummer ‘The Misfortune Teller’

Wanneer: donderdag 25 oktober
Waar: Melkweg Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur
Deuren open: 19:00 uur