downtherabbithole2015-300x111Vandaag worden het blokkenschema, de plattegrond en acht nieuwe muziekbevestigingen voor Down The Rabbit Hole bekend. BØRNS, Throes + The Shine, Elias, Birth Of Joy, Rats On Rafts, Wilde Haren By Night, Babbit Boogie en Rabbit Radio zijn toegevoegd aan het muziekprogramma. Bovendien komt Wilde Haren & Desperados terug, dit jaar drijvend op het water. Down The Rabbit Hole vindt plaats van 26 – 28 juni 2015 in de Groene Heuvels in Beuningen (GLD).

Het blokkenschema en de plattegrond van Down The Rabbit Hole zijn via de www.downtherabbithole.nlbeschikbaar. Vanaf vandaag wordt ook de Subbacultcha! x DTRH special door winkels in heel Nederland verspreid.

BØRNS: Het leven van Garrett Borns gaat over rozen. Zijn muziek trouwens ook, want als BØRNS spint de singer/songwriter zonovergoten electropop als een kleurrijke cocon rond de romantiek van de liefde. Zijn veelbelovende debuut-ep Candy en de sleeperhit 10,000 Emerald Pools doen in elk geval vermoeden dat BØRNS zich straks prima gaat thuisvoelen in De Groene Heuvels.

Throes + The Shine: Throes + The Shine bundelt de explosieve power van kuduro met indietronic rock & roll. Rockuduro gaat verder dan een lefgozerig gitaartje over een tropische beat: hier wervelt de onversneden passie van Portugal en Angola over het podium. Twee bands, één gedachte: dans de hel uit de nacht.

Elias: Elias leerde zijn stembanden schallen in een gospelkoor in thuisstad Stockholm, maar heeft net zo veel liefde voor vernieuwende acts als FKA twigs, Spooky Black en Rabbit Hole-genoot Patti Smith. De Groene Heuvels, Beuningen; beter kan je carrière niet beginnen.

Birth Of Joy: Met grote blijdschap geeft Down The Rabbit Hole kennis van de komst van Birth of Joy. Beschuit met gestampte muisjes voor iedereen, want dit Nederlandse trio speelt met hun orgeltastische psych-rock & roll de ooievaar jankend terug naar zijn nest.

Rats On Rafts: Met de onlangs verschenen plaat Tape Hiss schrijft Rats on Rafts een nieuw hoofdstuk in de toch al rijke muziekhistorie van Rotterdam. Net als de Maasstad hebben deze postpunkers een broertje dood aan neppe meuk en gingen voor de opvolger van hun debuut uit 2011 volledig analoog.

Wilde Haren By Night: Wilde Haren brengt de hele dag door beats, rhymes en verrassingsoptredens, maar zet by night het bubbelbad gewoon nog even harder, in de Fuzzy Lop. Zon onder? Boogie down! Maak je daarom klaar voor een indrukwekkende kwantiteit aan kwaliteit, recht uit de onuitputtelijke platenkoffers van dj’s FS Green, SirOJ en Yung Felix.

Babbit Boogie: Babbit Boogie geeft een compleet andere schwung aan je zondagavond. Met de finale van Down The Rabbit Hole in zicht dansen alle winnaars in de Teddy Widder door op de fijnste indie-electronica en crossover-dance van vandaag. Voor liefhebbers komen aan deze finish dromen uit, waargemaakt in een continue megamix die de beat tot het erepodium vasthoudt.

Rabbit Radio: Op vrijdag- en zaterdagavond staat de Teddy Widder vast op Rabbit Radio. AM, FM en Boney M. kunnen inpakken en wegwezen, want hier is alleen vloerruimte voor indie, garage, psych-pop, rock & roll en cross-overbeats.

Helaas moet Bomba Estéreo afzeggen wegens de zwangerschap van de vrouw van één van de bandleden.
WILDE HAREN & DESPERADOS
Het tropische backstagefeestje ‘Wilde Haren’ van hiphoplabel Noah’s Ark was een van de verrassingen van de eerste editie van Down The Rabbit Hole. Blockmeester Jiggy Djé hostte een niet te temmen line-up van spontane showcases en pop-upsets. Wilde Haren komt ook dit jaar weer over de brug met een feestje waar gedanst, gesprongen en gezongen mag worden, de enige regel: er zijn geen regels. Zelfde verrassingsrecept, maar een stuk makkelijker te vinden.

Eerder werd al bekend dat o.a. Damien Rice, The War on Drugs, Iggy Pop, Róisín Murphy, Leftfield,FKA twigs, Alabama Shakes, The Gaslamp Killer Experience, Max Richter en Motorpsycho naar Beuningen afreizen.

De kaartverkoop verloopt via www.ticketmaster.nl. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een ticket kost slechts €125,- (excl. servicekosten) en bovendien is er een een speciale groepskorting: wie met 12 mensen komt betaalt 10 kaarten.

DOWN THE RABBIT HOLE 2015

Vrijdag 26 juni – zondag 28 juni 2015 (campings vanaf donderdag 25 juni 16u open)
De Groene Heuvels, Beuningen (GLD)

Early Rabbit (3 dagen festival + plek op de tentencamping): €99,- (excl. servicekosten), verkrijgbaar tot 1 februari [UITVERKOCHT]

Festivalticket (3 dagen festival + plek op de tentencamping): €125,- excl. servicekosten)

Groepsticket (3 dagen festival + plek op de tentencamping): 12 tickets voor de prijs van 10: €1.250,- (excl. servicekosten)

Parkeerticket: €15,- (incl servicekosten). Bij de kassa op het terrein kost een parkeerticket €25,-

Camper Camping ticket: €69,- (incl. servicekosten)

Accommodaties: een overzicht en kaartverkoop van alle aanvullende overnachtingsmogelijkheden:http://tickets.campsolutions.nl/dtrh

Kaartverkoop via http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (60 cpm).