Als we het hebben over speed-metalbands, kunnen we er veel noemen. Hetzelfde geld voor power-metalbands. Maar de combinatie van die twee? Uiteindelijk kom je dan altijd uit bij de weergaloze band DragonForce! En met ‘weergaloos’ overdrijven wij niets, want dat hier rasmuzikanten aan het werk zijn moge duidelijk zijn. Van het ongelooflijk knappe gitaarspel van beide gitaristen (en oprichters van de band) Herman Li en Sam Totman, naar het bizar snelle drumwerk van Dave Mackintosh tot aan de zalvende keyboards van Vadim Pruzhanov en de rollende basis van bassist Frédéric Leclercq. Sinds 2011 komt daar ook de nieuwe zanger Marc Hudson bij, die met zijn hoge uithalen heeft bewezen niet onder te doen voor de vertrokken ZP Theart.
Op 19 april komt het nieuwe album van DragonForce uit, getiteld ‘The Power Within’. Het zal het debuut worden van Hudson als zanger van de band. En op 9 oktober komen ze dit album presenteren in de Dommelsch Zaal in 013! Jullie weten wat jullie te doen staat op die dag.

Huntress is één van de belangrijkste nieuwkomers van dit jaar. Onder leiding van de rondborstige zangeres en voormalig-Playmate Jill Janus hebben ze met ‘Spell Eater’ een fantastisch heavy-metal album uitgebracht.

Kissin’ Dynamite’s album heet ‘Money, Sex & Power’ en dat zegt genoeg over deze Duitsers: dit is heerlijk sleazy rock met heavy metal invloeden. In Duitsland haalde ze de album charts, nu is Nederland aan de beurt.

Wanneer: Dinsdag 9 oktober 2012
Waar: 013 Tilburg (Dommelsch zaal)
Aanvang: 19:30 uur
Deuren open: 18:30 uur

Rockportaal.nl zal aanwezig zijn voor een review.