Denvis & the Real Deal heeft een nieuw album gereed. De derde full length van het Eindhovense gezelschap is getiteld ‘Corazón’ en telt elf tracks. Naar aanleiding van de release organiseert de band twee shows waarin het album aan het publiek wordt gepresenteerd. Op donderdag 12 april speelt Denvis & the Real Deal in de Effenaar in thuishaven Eindhoven, op zaterdag 14 april in de Amsterdamse Melkweg. Aan beide shows zullen diverse gastmuzikanten, waaronder saxofonist Bertus Borgers, hun medewerking verlenen. Tangarine en the Risque verzorgen de supports in Eindhoven, in Amsterdam wordt Tangarine vervangen door Tigre Blanco.

Denvis & the Real Deal
Denvis & the Real Deal is de band rondom frontman Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis. Sinds de oprichting in 2006 heeft de band vier releases op haar naam staan. Het debuut ‘Comin’ Home’ stamt uit 2006 en toont direct de muzikale diversiteit: ingetogen, singer/songwriter-achtige liedjes worden afgewisseld door krachtige, uptempo songs met soul- en rockinvloeden. Die lijn wordt doorgetrokken op de EP ‘the Lives and Loves of…’ (2009) en de in fraai boekwerkvorm uitgebrachte full length ‘Join the Cirus’ (2010). Het nu te verschijnen album ‘Corazón’ is misschien nog wel het meest gevarieerd en dynamisch.

Corazón
Op ‘Corazón’ neemt Denvis de luisteraar mee naar de plaatsen waar hij door de jaren heen inspiratie heeft opgedaan voor het schrijven van zijn muziek. Van de meest uitgestrekte gebieden van Australië tot aan de watervallen van Monte Zuma, Costa Rica. Van sixties beat tot stampende soul. Van Hawaiiaanse pedalsteel tot sfeervolle Ierse invloeden en een van klankschaalgeluiden en zingende walvissen doorspekte soundscape als slotnummer. Een plaat vol passie, hartstocht en liefde.

Releaseshows op 12 april in de Effenaar en 14 april in de Melkweg